Tranzacție: ROCA Industry preia pachetul majoritar al Eco Euro Doors, cel mai mare producător român de uși

Tranzacție: ROCA Industry preia pachetul majoritar al Eco Euro Doors, cel mai mare producător român de uși
scris 20 ian 2022

ROCA Industry, holdingul care reunește companiile din domeniul materialelor de construcții aflate în portofoliul ROCA Investments, a preluat un pachet de 70% din acțiunile companiei Eco Euro Doors (EED).   

Cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, cu o experiență de 27 de ani pe piață și peste 320.000 unități vândute în 2021, se va alătura astfel celor două companii prin care-și desfășoară activitatea ROCA Industry – BICO Industries și Sarcom.

EXCLUSIV FOTO Urmașii lui Fathi Taher au început licitațiile pentru vânzarea celebrei case Maria Lahovary, fostul sediu al Cambridge School of Bucharest. „Persoane interesate așteaptă falimentul pentru un preț derizoriu!“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Urmașii lui Fathi Taher au început licitațiile pentru vânzarea celebrei case Maria Lahovary, fostul sediu al Cambridge School of Bucharest. „Persoane interesate așteaptă falimentul pentru un preț derizoriu!“

„Această tranzacție este aliniată strategiei ROCA Industry de a dezvolta și scala branduri autohtone puternice din domeniul materialelor de construcții, atât pe baza unei strategii comune, cât și prin sinergiile generate din activitatea acestora”, a declarat Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Cu o cifră de afaceri de aproape 13 milioane euro în 2021, Eco Euro Doors va continua să se dezvolte prin extinderea portofoliului de clienți și a capacității de producție.

„Vom continua să ne dezvoltăm și diversificăm portofoliul de produse într-o perioadă favorabilă industriei noastre, în care consumatorii tind să acorde mai multă importanță și atenție spațiului în care locuiesc”, a declarat Claudiu Cășvean, fondatorul Eco Euro Doors.

Tranzacția are loc în contextul unei dinamici bune a sectorului producătorilor de uși, estimat în 2020 la o valoare totală de 140 milioane euro, la nivel local și cu o rată de creștere anuală (CAGR) estimată să ajungă la 6% între 2022-2025. La nivel european proiecția pentru această rată este de 7%, pentru aceeași perioadă, potrivit Interbiz Research Consulting. Totodată, pe sectorul construcțiilor rezidențiale este așteptat un avans de 6% până în 2024, în condițiile în care, potrivit Eurostat, România este țara cu cea mai ridicată rată a numărului de proprietari de locuințe, cu nu mai puțin de 96,8%.

Holdingul de materiale de construcții Roca Industry va fi listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București, iar ultima investiție contribuie la implementarea strategiei pe termen lung a companiei, aceea de a construi o structură solidă, formată din investitori, antreprenori, specialiști din diverse domenii și un management dedicat, cu o capacitate de adaptare la orice condiții economice.

ROCA Industry grupează sub umbrela unui holding specializat companii românești producătoare de materiale de construcții și urmărește generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare și modernizare a capacităților de producție românești. 

viewscnt
Afla mai multe despre
roca industry
eco euro doors
usi