Un nou hotel va fi construit lângă Palatul Parlamentului

Un nou hotel va fi construit lângă Palatul Parlamentului

Hotelul ibis Palatul Parlamentului

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 2 apr 2020

Omul de afaceri turc Ishak Yagiz Delikanli (52 de ani), fondator al unuia dintre primele boutique hoteluri din București, a fost autorizat să construiască un hotel cu nouă etaje în apropierea Palatului Parlamentului și a Catedralei Mântuirii Neamului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Pregătirea investiției a fost anunțată de Profit.ro în urmă cu doi ani.

Antreprenorii turci Ishak Yagiz Delikanli și Cem Celikkol au construit boutique hotelul de patru stele Parliament în anul 2000, când piața bucureșteană încă nu luase contact cu acest concept bine definit pe piața hotelieră internațională.

Acum, Ishak Yagiz Delikanli a obținut autorizația necesară construcției unui nou hotel, amplasat pe un teren mic de 372 metri pătrați lipit de hotelul ibis Palatul Parlamentului și aproape de hotelul Parliament. Cem Celikkol a vândut partenerului său acest teren în urmă cu 6-7 ani.

Planului Urbanistic Zonal aprobat pentru acest proiect propune construcția unui hotel cu opt etaje, plus un etaj tehnic, și o înălțime maximă de 28,4 metri. Procentul maxim de ocupare a terenului este de 50%. Proiectantul hotelului a fost desemnată firma Baumarc Proiect, a arhitectului Mihai Sorin Eugen Eftenie, autorul Master Planului localității Corbeanca.


Delikanli și Celikko au vândut hotelul Parliament în 2008 către Georgeta Șerban și Nicolae Ștefan Costea, care după criza economică din 2008 au încercat să îl revândă. Ultimul preț de vânzare al hotelului, pe site-urile de anunțuri imobiliare, a fost de 8,5 milioane euro. Hotelul are 74 de camere.

Boutique hotelurile sunt hoteluri de dimensiuni mici, cu zece până la 100 de camere, care se diferențiază prin niște puncte unice de vânzare, cum ar fi o atmosferă mai sofisticată. Conceptul a apărut în anii `80 în orașe mari precum Paris, Londra, New York și San Francisco.

FOTO Un grup cu legături în politica din Azerbaidjan, interesat și de RAFO, pregătește un ansamblu rezidențial în nordul Bucureștiului CITEȘTE ȘI FOTO Un grup cu legături în politica din Azerbaidjan, interesat și de RAFO, pregătește un ansamblu rezidențial în nordul Bucureștiului

Peste 40 de hoteluri mari urmează să apară în următoarele 24 de luni în România, ceea ce presupune cel puțin 400 milioane euro care vor fi investite în industrie, a declarat recent, pentru Profit.ro, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel parlament
ishak yagiz delikanli