FOTO Antreprenorul Ion Chirescu, proprietar al Muzeului Recordurilor Românești, inițiază proiecte după ce a încasat peste 30 milioane euro de la proprietarul restaurantelor McDonald`s România

FOTO Antreprenorul Ion Chirescu, proprietar al Muzeului Recordurilor Românești, inițiază proiecte după ce a încasat peste 30 milioane euro de la proprietarul restaurantelor McDonald`s România
scris 19 mar 2020

Arhitectul Ion Chirescu, cunoscut și ca proprietar al Muzeului Recordurilor Românești, va construi  un corp de clădire lipit de imobilul în care funcționează spitalul Ponderas, pe care l-a vândut proprietarului restaurantelor McDonald`s România cu peste 30 milioane de euro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Planurile și proiectele pregătite de marii jucători de pe piața imobiliară vor fi anunțate la conferința Profit.ro, pentru care detalii pot fi aflate AICI

Planul este să ridice un corp de clădire cu patru etaje, plus un etaj tehnic, pe terenul de 200 de metri pătrați ce îl are în proprietate pe strada Nicolae Caramfil, nr. 85, București. Imobilul va avea funcție de birouri și o suprafață de circa 500 de metri pătrați.

Proximitatea față de clădirea Art Business Center poate stârni interesul de achiziție al Hili Properties, care, în 2017, a plătit antreprenorului peste 30 de milioane de euro pentru imobilul cu nouă etaje, în suprafață de 18.600 de metri pătrați, care găzduiește Ponderas Academic Hospital, Intesa San Paolo Bank și Samsung. Investitorul Hili Properties este parte a unui grup maltez care deține și restaurantele McDonald’s din România.

Anul trecut, Sandra Murniece, managing director al Hili Properties, declara, pentru Profit.ro, că piața imobiliară românească este atractivă și că analizează oportunitățile de achiziții pe măsură ce apar.

Ion Chirescu mai pregătește o investiție, mai mare, din zona Dorobanți, București, peste drum de Ambasada Turciei. Antreprenorul a depus actele pentru construcția unei clădiri de birouri începută acum mai bine de 15 ani. Acest proiect are realizate fundațiile și subsolurile înainte de criza economică din 2008, însă nu a mai fost continuat. În 2011, Ion Chirescu a mai cumpărat încă trei proprietăți adiacente, care urmează a fi alipite. Imobilul vizat va avea înălțimi de 2, 4, 5, 6 și 7 etaje și o suprafață de 8.567 de metri pătrați.


Ion Chirescu este adeptul unei politici de dezvoltare și vânzare ulterioră a imobilelor pe care le construiește. Înainte de criza economică el a mai vândut și Buzești Business Center, care găzduiește Ambasada Irlandei, companiei britanice City Capital pentru 20 milioane de euro.

Antreprenorul își desfășoară activitatea de dezvoltare imobiliară și proiectare prin intermediul firmei Art Group Int pe care o imparte cu soția sa, Simona Ioana Chirescu, potrivit teremene.ro.

FOTO Proprietarii Dedeman pregătesc prima lor dezvoltare imobiliară, un proiect gigant cu locuințe, mall, birouri și hotel CITEȘTE ȘI FOTO Proprietarii Dedeman pregătesc prima lor dezvoltare imobiliară, un proiect gigant cu locuințe, mall, birouri și hotel

Familia Chirescu deține și Muzeul Recordurilor Românești din centrul Bucureștiului, care se mândrește cu cele mai mari colecții din lume de tirbușoane, fiare de călcat, aparate foto și timbre. Lângă muzeu, antreprenorul are și tipografia Art Design.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ion chirescu
art group int
mcdonald`s
hili properties