Un nou terminal de ciment, inaugurat la Roman de Holcim România, după o investiție de 12,5 milioane de lei

Un nou terminal de ciment, inaugurat la Roman de Holcim România, după o investiție de 12,5 milioane de lei
scris 11 iul 2017

Un nou terminal de ciment, care va deservi șase județe din Moldova, a fost inaugurat, marți, în municipiul Roman, în urma unei investiții de 12,5 milioane de lei realizată de Holcim România. Cimentul ce va fi livrat către clienți va fi adus până în noul terminal pe calea ferată de la fabricile companiei din Câmpulung și Aleșd.

Compania Holcim a deschis, în municipiul Roman, un nou terminal de livrare a cimentului către clienții din zona centrală și de nord a Moldovei, scrie News.ro.

Cu o suprafață de 13.120 metri pătrați, terminalul este conectat la rețeaua de cale ferată și dispune de utilaje de încărcare și descărcare, atât pentru ciment vrac, cât și pentru ciment ambalat în saci.

A treia clădire de birouri din ansamblul Timpuri Noi Square va fi finalizată la jumătatea anului viitor CITEȘTE ȘI A treia clădire de birouri din ansamblul Timpuri Noi Square va fi finalizată la jumătatea anului viitor

Instalațiile de încărcare și descărcare și echipamentele automatizate sunt destinate reducerii timpilor necesari pentru realizarea și livrarea comenzilor.

„Prin acest nou terminal de ciment din Roman venim mai aproape de partenerii locali și facem un pas spre susținerea unei regiuni care are nevoie de soluții și produse sustenabile și avansate tehnologic pentru a progresa, a continua dezvoltarea rețelei de infrastructură, și a construi noi proiecte de utilitate publică și proiecte imobiliare. Cunoaștem nevoile clienților din regiune pentru a putea construi eficient împreună și pentru a le putea susține eforturile. Acest nou terminal acoperă și întâmpină planurile de dezvoltare ale partenerilor noștri locali”, susține Sofiane Benmaghnia, director general al Holcim România, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții companiei cred că, prin noul terminal de la Roman, se vor reduce timpii de livrare către o serie de clienți, în special de pe ruta Bacău – Iași – Suceava.

Totodată, conducerea Holcim România afirmă că va fi redus riscul de accidente datorită posibilității transportului cimentului pe calea ferată.

Cimentul ce va fi livrat din terminalul de la Roman către clienți va fi adus pe calea ferată de la fabricile companiei din Câmpulung și Aleșd.
Holcim România, cu o prezență de peste 20 de ani în industria materialelor de construcții din România, deține două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 14 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și un terminal de ciment în București.

Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciment
holcim