Uniunea Europeană a exportat anul trecut vin în valoare de 21,9 miliarde de euro

Uniunea Europeană a exportat anul trecut vin în valoare de 21,9 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2018

Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut vin în valoare de 21,9 miliarde de euro, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce aproape jumătate din acest comerț s-a realizat între statele membre, vin în valoare de 11,3 miliarde de euro a fost exportat în afara UE, în principal în SUA (32% din exporturile extra-UE), China (10%), Elveția (9%), Canada (8%), Japonia și Hong Kong (ambele 7%), scrie Agerpes.

DOCUMENT Senatorul Daniel Zamfir vine cu noi amendamente la darea în plată. Impreviziunea va fi definită în funcție de devalorizarea locuinței și deprecierea cursului CITEȘTE ȘI DOCUMENT Senatorul Daniel Zamfir vine cu noi amendamente la darea în plată. Impreviziunea va fi definită în funcție de devalorizarea locuinței și deprecierea cursului

Cu exporturi de vin în valoare de 9,1 miliarde de euro în 2017 (sau 41% din total), Franța este de departe principalul exportator din UE, înaintea Italiei (șase miliarde de euro, sau 27%) și Spaniei (2,9 miliarde de euro, sau 13 %).

Anul trecut, statele membre ale UE au importat în total vin în valoare de 12,9 miliarde de euro. Doar 20% din vin a venit din afara UE, în special din Chile (22% din importurile extra-UE), Australia (17%), SUA (16%), Noua Zeelandă (14%) și Africa de Sud (14%).

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
uniunea europeana