RA-APPS reia în proprietate terenul din Bd. Expoziției, după ce Cultul Musulman a renunțat la construcția unei moschei în zonă

RA-APPS reia în proprietate terenul din Bd. Expoziției, după ce Cultul Musulman a renunțat la construcția unei moschei în zonă
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 9 nov 2018

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Guvernul a decis revocarea dreptului de folosinţă gratuită al Muftiatului Cultului Musulman din România asupra terenului de peste 11.000 metri pătrați, situat în Bd. Expoziției, din sectorul 1 al Capitalei. Terenul va reveni în domeniul privat al statului şi administrarea Regiei Autonome ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS), după ce Cultul Musulman a anunțat în vară Executivul că renunță la construcția moscheei.

Imobilul-teren în suprafață de 11.295 m.p., situat în București, Bd. Expoziției nr. 22-30, din sectorul 1 al Capitalei, fusese transferat, în mai 2015, de către Guvernul Ponta, în vederea edificării de către Muftiat a unui complex de clădiri de interes public, care ar fi inclus și ceea ce se prognoza la data respectivă a fi cea mai mare moschee din estul Europei.

DOCUMENT Senatorul Daniel Zamfir vine cu noi amendamente la darea în plată. Impreviziunea va fi definită în funcție de devalorizarea locuinței și deprecierea cursului CITEȘTE ȘI DOCUMENT Senatorul Daniel Zamfir vine cu noi amendamente la darea în plată. Impreviziunea va fi definită în funcție de devalorizarea locuinței și deprecierea cursului

În data de 28 iulie 2015 a fost încheiat între Secretariatul de Stat pentru Culte şi Muftiatul Cultului Musulman un protocol, urmând ca în termen de 36 de luni de la încheierea procolului să fie finalizat complexul de clădiri menționat, în caz contrar dreptul de folosinţă gratuită al Muftiatului Cultului Musulman din România asupra imobilului-teren urmând să înceteze.

Printr-o adresă de la finele lunii mai, anul acesta, Muftiatul Cultului Musulman din România a adus la cunoştinţă Secretariatului de Stat pentru Culte, administratorul terenului din Bd. Expoziției, că nu a obținut certificatul de urbanism în vederea construirii imobilelor și moscheei şi, prin urmare, se află în imposibilitatea de a se încadra în termenul de finalizare a edificării complexului, de 36 de luni de la data încheierii protocolului.

Prețuri mari ale locuințelor - România printre țările UE unde familiile resimt cel mai puternic costul excesiv de împovărător al chiriei sau achiziției unei locuințe CITEȘTE ȘI Prețuri mari ale locuințelor - România printre țările UE unde familiile resimt cel mai puternic costul excesiv de împovărător al chiriei sau achiziției unei locuințe

Prin adresa menţionată Muftiatul şi-a exprimat, totodată, dorinţa de a renunţa la dreptul de folosinţă gratuită a imobilului şi de a se emite de către Guvernul României o hotărâre în acest sens.

Prin urmare, terenul revine acum în în domeniul privat al statului şi administrarea Regiei Autonome ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
moschee
teren
expozitiei
constructie
prorietate
guvern
ra-apps