Valoarea proprietăților administrate de Papalekas în România a urcat la aproape 978 milioane euro

Valoarea proprietăților administrate de Papalekas în România a urcat la aproape 978 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 apr 2017

Globalworth, fondul de investiții imobiliare fondat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a încheiat anul 2016 cu active de 977,5 milioane de euro, în creștere cu 5%, și venituri de 68,2 milioane de euro, cu peste 23 milioane de euro mai mari decât cele înregistrate în 2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Globalworth a investit anul trecut aproape 43 milioane de euro în cele 14 proprietăți din zona de birouri pe care le administrează în România, valoarea totală a investițiilor pe plan local urcând la aproximativ 860 milioane de euro, potrivit raportului financiar al dezvoltatorului imobiliar.

Cel mai mare proprietar de birouri din România și-a extins portofoliul pe acest segment cu două noi clădiri – Globalworth Tower și Gara Herăstrău Office, cu o suprafață totală de 66.700 metri pătrați.

Papalekas a cumpărat de la israelianul Simon Roth depozitul de piese al Renault din comuna Oarja, cu peste 40 milioane euro CITEȘTE ȘI Papalekas a cumpărat de la israelianul Simon Roth depozitul de piese al Renault din comuna Oarja, cu peste 40 milioane euro

“În afara celor două proiecte livrate, în 2016 am înregistrat progrese cu dezvoltarea/construcția altor patru clădiri – două clădiri de birouri Clasa A în București și două facilități industriale în Timișoara”, se arată în raport.

Trei din cele patru proiecte aflate în construcție vor fi finalizate în acest an, iar a patra la începutul anului 2018. Proiectele însumează o suprafață închiriabilă de circa 78.400 metri pătrați, iar, odată finalizate, acestea vor majora la 1,1 miliarde euro valoarea portofoliului Globalworth din România.

Globalworth s-a numărat printre cei mai activi investitori imobiliari de pe piața locală în ultimii ani, printre principalele proiecte deținute fiind Tower Center International, BOB, BOC, Upground, Nusco Tower, Green Court Building A sau Unicredit HQ.

La începutul anului, Globalworth a cumpărat de la israelianul Simon Roth depozitul de piese al Renault din comuna Oarja, în apropiere de uzina Dacia de la Mioveni, pentru care a plătit 42,5 milioane de euro.

Tot în prima parte a acestui an, presa israeliană a scris că fondul de investiții s-a calificat în runda a doua a negocierilor pentru preluarea holdingului Africa-Israel Investments (AFI Group), care deține în România mai multe proprietăți, printre care și cel mai mare mall din țară, AFI Cotroceni.

Din decembrie anul trecut, fondul de investiții are un nou acționar major, după ce cel mai mare grup imobiliar listat pe bursa din Africa de Sud, Growthpoint Properties, a achiziționat un pachet de 26,88% din acțiuni, pentru care a plătit 186,4 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea Globalworth Campus, de la stația de metrou Pipera, și a altor proiecte.

Papalekas, care înaintea tranzacției deținea 36,14% din acțiunile Globalworth, a rămas cu o participație de 25,72%.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
portofoliu
ioannis papalekas
investitii
imobiliare