VGP și Allianz Real Estate își măresc portofoliul de depozite în România

VGP și Allianz Real Estate își măresc portofoliul de depozite în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 mar 2022

Dezvoltatorul imobiliar belgian VGP, prezent cu o rețea de 5 parcuri industriale în România, și Allianz Real Estate, divizia de investiții în imobiliare a gigantului german din asigurări Allianz, și-au extins portofoliul de depozite pe piața românească, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

VGP European Logistics II, companie mixtă deținută de VGP și Allianz Real Estate, a finalizat achiziția unui portofoliu de 13 clădiri logistice din patru țări, într-o tranzacție evaluată la 364 milioane de euro, din care aproximativ 233 milioane de euro reprezintă încasări brute.

Cele 13 depozite sunt situate în Spania (7 clădiri), Italia (4), Țările de Jos (1) și România (1).

Sika a anunțat după 2 ani cât a plătit pentru preluarea AdePlast CITEȘTE ȘI Sika a anunțat după 2 ani cât a plătit pentru preluarea AdePlast

Este a treia achiziție finalizată de la înființarea VGP European Logistics II, în 2019. Societatea mixtă a fost creată cu scopul exclusiv de a cumpăra active premium din sectorul logistic dezvoltate de VGP în Austria, Portugalia, Olanda, România, Italia și Spania.

Tranzacția a vizat 9 clădiri în 5 noi parcuri deținute de VGP și alte 4 clădiri logistice recent finalizate, situate în parcuri transferate anterior către VGP European Logistics II.

În urma operațiunii, portofoliul VGP European Logistics II crește la 32 de clădiri finalizate, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 642.000 metri pătrați și o rată de ocupare de 99,8%.

Veniturile obținute vor fi utilizate pentru extinderea portofoliului de dezvoltare al VGP, respectiv achiziționarea de noi terenuri și finanțarea proiectelor existente aflate în construcție, precum și a proiectelor ce vor fi lansate în perioada următoare.

VGP este prezentă în România cu o rețea de cinci parcuri industriale, în Timișoara, Sibiu, Brașov, Arad și București, aflate în diferite stadii de dezvoltare.

Dezvoltatorul imobiliar a cumpărat, în 2020, terenuri în România cu o suprafață totală de 513.000 metri pătrați pentru proiecte viitoare.

Anul trecut, după cum a anunțat Profit.ro, belgienii au finalizat achiziția unui teren de circa 25 de hectare în Ștefăneștii de Jos pentru primul parc logistic al companiei din zona Bucureștiului.

VGP a fost înființată în 1998 de antreprenorul belgian Jan Van Geet ca o afacere de familie în Cehia, sediul companiei fiind relocat ulterior în Belgia.

Van Geet, care este și principalul acționar al companiei, cu o participație de aproximativ 34%, este creditat la acest moment de Forbes cu o avere de 1,8 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vgp
allianz real estate
portofoliu depozite
cladiri logistice
tranzactie
vgp european logistics ii