VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Alina Necula, Lion's Head: Căutăm viitoare plasamente în zona logistică și industrială, dar nu excludem clădirile de birouri din procesul de analiză

VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Alina Necula, Lion's Head: Căutăm viitoare plasamente în zona logistică și industrială, dar nu excludem clădirile de birouri din procesul de analiză

Alina Necula, country manager Lion's Head

Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 17 iun 2024

Investitorul imobiliar Lion’s Head Investments caută viitoare plasamente în zona logistică și industrială pentru perioada următoare, dar nu exclude clădirile de birouri din procesul de analiză, a declarat Alina Necula, country manager Lion's Head "la Conferința Profit.ro - Piața imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediția a IV-a".

"IFC ne-a acordat finanțarea pentru achiziții și dezvoltare pe zona logistică, am cumpărat un portofoliul în Bulgaria, se numește BPT, sunt niște parcuri logistice cu o suprafață totală de 70.000 metri pătrați, situate în Ruse, Varna și Sofia, plus câteva terenuri pentru dezvoltare. În România ne uităm tot la partea de logistică și industrială pentru perioada următoare. Ne uităm și la partea de birouri, am fost la toate discuțiile de investiții recente în piață, nu s-a întâmplat nimic până acum, vedem în viitor", a afirmat Necula.

Urmărește-ne și pe Google News

Conferința a fost organizată cu sprijinul 123Credit, Cushman & Wakefield Echinox, Genesis Property, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate și Nordis Group, fiind transmisă și în direct la Profit News TV, precum și pe pagina de Facebook a Profit.ro.

VIDEO poate fi văzut AICI

Reprezentantul Lion's Head a adăugat că "ne interesează și zona de dezvoltare și zona de achiziție".

Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ciprian Ciucu: Ce e aia mafie imobiliară? Nu orice magherniță este patrimoniu cultural și istoric CITEȘTE ȘI Ciprian Ciucu: Ce e aia mafie imobiliară? Nu orice magherniță este patrimoniu cultural și istoric

"Partea de achiziție nu prea este ofertantă, pentru că nu sunt foarte multe produse la vânzare. În partea de dezvoltare, chiar dacă este mai mult de muncă, e o altă oportunitate, o analizăm și pe aceasta. Dacă am avea o bucată de teren lângă Oregon Park și se va ivi o astfel de oportunitate, o vom fructifica, dar momentan nu a apărut, am vorbit cu toată lumea. Pe zona industrial, avem discuții concrete pentru a achiziționa un teren", a mai spus Necula.

Referitor la piață, directorul Lion's Head a spus că a reușit să extindă contractele de închiriere cu Oregon Park, niciun chiraș nedorind să iasă din contract.

"E cumva normal pentru că este o clădire situată într-o zonă foarte bună. Din punct de vedere al eficienței energetice, este printre cl[dirile top din București, avem un spațiu verde foarte mare. Noi suntem un investitor foarte flexibil, înțelegem foarte bine piața și n-am avut discuții de ieșire cu chiriașii. Este normal însă ca ei să-și dorească să mai reducă din suprafețe pentru că, așa cum au arătat ceilalți paneliști, comportamentul consumatorului s-a schimbat foarte mult. Și în acest context general postpandemic și al schimbării de compartament, am avut chiriași care au cerut reducerea spațiilor închiriate. Sunt chiriași care au redus suprafața de la 5.000 metri pătrați la 3.000 metri pătrați, de la 3.000 mp la 1.500 mp, și-au eficientizat foarte mult spațiile. Prezența la birou a angajaților chiriașilor nu mai este zilnică, ci s-a redus la două sau trei zile pe săptămână", a explicat Necula.

Prezent în România și Bulgaria, Lion’s Head deține și operează în prezent cinci clădiri de birouri situate în zone-cheie, două în Sofia – Polygraphia Office Center și Megapark și trei în București – Oregon Park A, B & C.

viewscnt
Afla mai multe despre
investitii
lion's head