VIDEO Investiția totală în noul complex imobiliar Luxuria Domenii Residences, estimată la 68 milioane euro

VIDEO Investiția totală în noul complex imobiliar Luxuria Domenii Residences, estimată la 68 milioane euro
scris 14 nov 2017

Investiția totală în noul complex rezidențial, Luxuria Domenii Residences, care va fi dezvoltat de Impact Developer & Contractor, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, se va ridica la aproximativ 68 de milioane de euro.

Complexul va include peste 600 de apartamente, pe un teren din cartierul bucureștean Domenii cumpărat în vară.

"Nu numai că Luxuria este amplasată într-o zonă preponderent verde, aproape de parcurile Herăstrău, Bazilescu sau Kiseleff, dar chiar în interiorul ansamblului vom dezvolta un parc natural privat, întins pe o suprafață de 2.500 metri pătrați, ce va include zece grădini tematice. Acest parc împreună cu toate celelalte zone verzi amenajate, de relaxare, fântâni și locurile de joacă din cartier vor ocupa peste 40% din suprafața pe care se dezvoltă ansamblul’’, a declarat astăzi directorul general al Impact Developer & Contractor, Bartosz Puzdrowski, citat de news.ro.

Profit.ro a anunțat anterior, citând surse implicate în proiect, că lucrările vor începe în ianuarie.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Informația a fost confirmată, primele 4 imobile urmând să fie finalizate în iulie 2019, iar întregul ansamblu să fie finalizat în iunie 2020.

EXCLUSIV Telekom continuă să vândă proprietăți. Ultima tranzacție - o clădire din cartierul bucureștean Drumul Taberei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Telekom continuă să vândă proprietăți. Ultima tranzacție - o clădire din cartierul bucureștean Drumul Taberei

Ansamblul va cuprinde 9 blocuri cu 630 de apartamente de tip studio, cu două, trei și patru camere, precum și duplexuri cu trei sau patru camere.

Studiourile au o suprafață de 54 metri pătrați, iar un apartament cu 4 camere poate ajunge și la 230 metri pătrați, la care se adaugă terase cu suprafețe între 8 metri pătrați și 28 metri pătrați.

Surse Profit.ro indică faptul că prima fază a lucrării este cel mai probabil să fie atribuită companiei Portland Trust, care deja a început, în același amplasament, construcția unei clădiri de birouri care va avea ca prim chiriaș ING Bank.

Tranzacție germano-spaniolă în România: Producătorul de pompe Wilo, cu afaceri de peste 1 miliard euro, construiește în Otopeni o clădire de birouri și hale CITEȘTE ȘI Tranzacție germano-spaniolă în România: Producătorul de pompe Wilo, cu afaceri de peste 1 miliard euro, construiește în Otopeni o clădire de birouri și hale

Portland Trust este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est. Firma a fost înființată în anul 1997 de către britanicul Robert Neale, care deține funcția de director general în cadrul companiei. În 1999, o parte din Portland Trust a fost preluată de grupul American Apollo Real Estate Advisors, acum ARES Management, pentru a se putea extinde și a investi în proiecte mai ample.

În România, compania a pus accent pe dezvoltarea unor clădiri de birouri la cele mai înalte standarde și a unui spațiu industrial. Portland Trust are birouri în Praga și București și a construit până în prezent peste 550.000 de metri pătrați de spații închiriabile.

În vară, Impact a cumpărat, cu 10,5 milioane euro, un teren de aproape 23.000 metri pătrați pe strada Clăbucet din București, în apropierea stației de metrou 1 Mai, pe care va dezvolta tot un ansamblu rezidențial.

Impact a avut anul trecut venituri totale de 194,5 milioane lei și un profit net de 29,6 milioane lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori București.

Deși și-a sporit vânzările de locuințe cu 30%, dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a raportat pentru primul semestru al acestui an un profit net cu 1,5 milioane de lei mai mic comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Tranzacție: Lidl cumpără un teren în București de la un furnizor de mobilă cu acționari chinezi, printre care un om de afaceri condamnat la închisoare pentru evaziune CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lidl cumpără un teren în București de la un furnizor de mobilă cu acționari chinezi, printre care un om de afaceri condamnat la închisoare pentru evaziune

Compania a realizat în primele 6 luni ale anului venituri operaționale de 70,71 milioane lei, în creștere cu 13,37% față de cele de 62,15 milioane lei din perioada similară din 2016. Din acestea, veniturile din vânzări de stocuri de proprietăți rezidențiale au reprezentat 67,46 milioane lei, fiind cu 30,15% mai mari decât cele de 51,83 milioane lei din prima jumătate a anului trecut.

În același interval de raportare, cheltuielile operaționale s-au majorat cu 17,21%, la 56,92 milioane lei, de la 48,56 milioane lei. Astfel, rezultatul operațional a fost de 13,78 milioane lei, în urcare cu 1,40% față de 13,59 milioane lei în S1 2016. La aceeași bază de raportare, profitul net a coborât cu 10,99%, la 12,23 milioane lei, de la 13,74 milioane lei.

Producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău, creștere de peste 6 ori a profitului. Piața este încă într-o zonă de preț scăzut în raport cu evoluția consumului CITEȘTE ȘI Producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău, creștere de peste 6 ori a profitului. Piața este încă într-o zonă de preț scăzut în raport cu evoluția consumului

Compania a obținut în prima parte a verii finanțări pentru construcția clădirilor din ansamblul rezidențial Greenfield din Băneasa, respectiv o emisiune de obligațiuni de 12 milioane euro cumpărată de fonduri de investiții administrate de Credit Value Investments Sp. z.o.o. din Polonia și un împrumut de 32,73 milioane lei contractat de la Piraeus Bank.

Datoriile totale la 30 iunie afișate în raportarea financiară semestrială publicată ieri după închiderea ședinței de tranzacționare erau de 110,11 milioane lei, fiind cu 17,31% mai mare decât cele de 93,86 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, activele totale ale companiei s-au majorat cu 3,30%, la 500,63 milioane lei, de la 484,63 milioane lei. Din aceste active, numerarul de pe bilanț este de 10,94 milioane lei.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota BVB, având o capitalizare de 319,5 milioane lei.

"

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
bvb
bursa
greenfield
piraeus bank
obligatiuni