VIDEO Prima TV: Chiriile în România, un lux pentru unii refugiați

VIDEO Prima TV: Chiriile în România, un lux pentru unii refugiați
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2022

După ce au reusit să scape cu viață din bombardamentele rusesti și au ajuns în România, refugiații din Ucraina care nu vor să rămână în centrele dedicate lor întâmpină o altă problemă. Trebuie să își găsească o locuință cu chirie într-o țară străină și fără să aibă la ei prea mulți bani. Salariul mediu în Ucraina depăsește cu puțin 350 de euro, insuficient pentru prețul chiriilor din România. Mai mult, oferta este limitată. Cei mai mulți proprietari refuză să semneze contracte cu refugiații, de teamă că nu i-ar putea trage la răspundere legal în caz de neplată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce a scăpat cu viață din bombardamente, un grup de ucraineni din Odessa și-a găsit liniștea în Galați. Vor să-și aducă în țară și rudele din Ucraina, dar până atunci își caută un acoperiș deasupra capului, arată Prima TV.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

Abia dezmeticiți din iadul războiului, oamenii nu vor să mai stea în taberele amenajate special pentru ei și iau în calcul să stea cu chirie. Doar că prețurile din Romania le depășesc cu mult puterile.

Într-un alt centru de refugiați stă de câteva zile și Valeria. Vrea să o ia de la capăt și primul pas este să își găsească o locuință.

Managerii agențiilor imobiliare spun că proprietarii sunt destul de reticenți în a-și închiria apartamentele refugiaților.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
chirii
romania
refugiati