Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2022

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în primele trei luni față de perioada similară din 2021, ca serie brută cu 6,5%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,1%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut pe total cu 6,5%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de întreținere și reparații curente (+15%), lucrările de reparații capitale (+5,1%) și la lucrările de construcții noi (+4,1%). Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri la clădirile nerezidențiale (+18,3%) și la clădirile rezidențiale (+18%). Construcțiile inginerești au scăzut cu 7%”, arată datele INS.

ULTIMA ORĂ EXCLUSIV Heiuș: Antifrauda a pornit o campanie de control în toată țara la importatori și distribuitori de legume și fructe. Inspectorii sunt în piețele mari, precum Pucheni și SU Market. Șeful ANAF anunțase că va declanșa controale CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ EXCLUSIV Heiuș: Antifrauda a pornit o campanie de control în toată țara la importatori și distribuitori de legume și fructe. Inspectorii sunt în piețele mari, precum Pucheni și SU Market. Șeful ANAF anunțase că va declanșa controale

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,1%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+9,4%), lucrările de reparații capitale (+2,8%) și la lucrările de construcții noi (+2,2%). Pe obiecte de construcții creșteri au avut loc la clădirile rezidențiale (+21,2%) și la clădirile nerezidențiale (+16,2%), scrie News.ro.

Construcțiile inginerești au scăzut cu 11,7%.

În martie 2022 comparativ cu februarie 2022, volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută cu 34,4%, creștere evidențiată astfel: lucrările de construcții noi (+40%), lucrările de întreținere și reparații curente (+25,5%) și la lucrările de reparații capitale (+15%).

Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri astfel: clădirile nerezidențiale (+46,7%), lucrările de construcții inginerești (+42,6%) și la clădirile rezidențiale (+11,3%). Volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,6%, scădere evidențiată la lucrările de reparații capitale (-23,5%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-3,8%).

Lucrările de construcții noi au crescut cu 2,8%. Pe obiecte de construcții volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale și construcțiile inginerești cu 6,1%, respectiv cu 2,7%. Clădirile nerezidențiale au crescut cu 5,3%.

În martie 2022 comparativ cu martie 2021, volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut pe total cu 4,6%. Pe elemente de structură, creșteri s-au înregistrat la lucrările de întreținere și reparații curente (+12,6%), lucrările de construcții noi (+2,6%) și la lucrările de reparații capitale (+1,7%). Pe obiecte de construcții, clădirile nerezidențiale și clădirile rezidențiale au crescut cu 25,1%, respectiv cu 0,5%. Volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcții ingineresti cu 5,5%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut pe total cu 1,1%. Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri astfel: lucrările de întreținere și reparații curente (+3%), lucrările de reparații capitale (+0,9%).

Lucrările de construcții noi au scăzut cu 0,9%. Pe obiecte de construcții, clădirile nerezidențiale și clădirile rezidențiale au crescut cu 22,8%, respectiv cu 0,7%.

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 9,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
construcții
ins