ULTIMA ORĂ EXCLUSIV Heiuș: Antifrauda a pornit o campanie de control în toată țara la importatori și distribuitori de legume și fructe. Inspectorii sunt în piețele mari, precum Pucheni și SU Market. Șeful ANAF anunțase că va declanșa controale

ULTIMA ORĂ EXCLUSIV Heiuș: Antifrauda a pornit o campanie de control în toată țara la importatori și distribuitori de legume și fructe. 
 Inspectorii sunt în piețele mari, precum Pucheni și SU Market. Șeful ANAF anunțase că va declanșa controale
scris 19 mai 2022

Antifrauda a declanșat o acțiune amplă de controale în toată țara la importatorii și distribuitorii de legume și fructe, a declarat pentru Profit.ro președintele ANAF, Lucian Heiuș. Comerțul angro cu legume și fructe este una dintre sursele importante de evaziune fiscală, iar aceste produse au fost introduse deja de ANAF pe lista produselor cu risc fiscal pentru sistemele eTransport și eFactură, care au ca scop tot combaterea evaziunii și creșterea colectării veniturilor datorate statului. Heiuș a anunțat anterior, duminică, planuri pentru verificări ample în toate domeniile cu risc de evaziune.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Potrivit informațiilor Profit.ro, în mandatul noului președinte al ANAF, Antifrauda ar putea deveni mai activă în ce privește controalele inopinate.

Contactat de Profit.ro, Heiuș a confirmat derularea operațiunii.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

"Operațiunea se derulează în toată țara, la importatori și distribuitori de legume și fructe", a spus acesta.

Heiuș a anunțat duminică verificări ample

Heiuș a anunțat recent că ANAF va declanșa în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune.

"Îmi asum misiunea de a demonstra cã ANAF-ul este un partener al contribuabililor onești, cã aceastã instituție meritã încrederea și respectul cetãțenilor, dar și cã vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau sã vã anunț cã în urmãtoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum și parte din misiunea mea personalã la conducerea acestei instituții. Acțiuni ferme și decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunãtãțirii nivelului de trai al populației.

Cred cã plata taxelor și impozitelor este și un act de responsabilitate socialã pentru fiecare dintre noi, de la marile corporații, la mici antreprenori, pânã la persoanele fizice. Trebuie sã fim cu toții conștienți și responsabili și sã înțelegem cã un grad de colectare cât mai mare se traduce într-un buget național sãnãtos, care poate acoperi cu ușurințã nevoile de funcționare ale statului, mai ales în sectoare sensibile, ca educația, sãnãtatea sau infrastructura. În același timp, vã promit cã nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control!"

viewscnt
Afla mai multe despre
antifrauda
anaf
lucian heius
controale
legume
fructe