Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2023

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele nouă luni, față de perioada similară din 2022, ca serie brută, cu 12,5%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,1%, arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 12,5%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de reparații capitale (+22,7%), lucrările de construcții noi (+13,1%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+7%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la construcțiile inginerești (+32,4%) și la clădirile nerezidențiale (+1,2%)”, arată datele INS.

Google va începe să elimine cookie-urile terțe CITEȘTE ȘI Google va începe să elimine cookie-urile terțe

Clădirile rezidențiale au scăzut cu 7,2%.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,1%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+24,4%), lucrările de construcții noi (+13,4%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+7,1%), scrie News.ro.

Pe obiecte de construcții, creșteri au avut loc la construcțiile inginerești (+32,5%) și la clădirile nerezidențiale (+1,2%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 6,3%.

Septembrie 2023 comparativ cu august 2023

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 0,1%, scădere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (-1,3%) și la lucrările de construcții noi (-0,1%).

Lucrările de reparații capitale au crescut cu 2,7%. Pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi la construcții inginerești (-1,1%) și la clădirile rezidențiale (-0,6%). Clădirile nerezidențiale au crescut cu 2,5%.

EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale proiectului rezidențial major pregătit de Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, în locul unui complex comercial din Valea Cascadelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primele detalii ale proiectului rezidențial major pregătit de Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, în locul unui complex comercial din Valea Cascadelor

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,9%, scădere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (-7%), lucrările de construcții noi (-2,2%) și la lucrările de reparații capitale (-1,8%).

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențiale (-6,5%), clădirile rezidențiale (-4,4%) și la construcțiile inginerești (-3,0%).

Septembrie 2023 comparativ cu septembrie 2022

Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 9,3%. Pe elemente de structură, creștere s-a înregistrat la lucrările de construcții noi (+15,8%).

Lucrările de întreținere și reparații curente și lucrările de reparații capitale au scăzut cu 4%, respectiv cu 1%.

Pe obiecte de construcții, creșteri s-au înregistrat la construcțiile ingineresti (+24%) și la clădirile nerezidențiale (+1,3%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 11,5%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 10,3%.

Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri la lucrările de construcții noi (+18%), lucrările de reparații capitale (+1,5%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+0,5%).

Pe obiecte de construcții, creșteri s-au înregistrat la construcțiile inginerești (+26,9%) și la clădirile nerezidențiale (+3,3%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 9,6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins