Wienerberger numește un CEO român la conducerea filialei locale

Wienerberger numește un CEO român la conducerea filialei locale

Răzvan Boșomoiu

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2022

Grupul austriac Wienerberger, furnizor de soluții pentru construcția clădirilor și infrastructura inteligentă, l-a numit pe Răzvan Boșomoiu CEO al filialei din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Răzvan Boșomoiu îi va succeda lui Christian Reingruber, cel care a deținut funcția de managing director interimar până la 25 august și care se va concentra din nou exclusiv pe rolul său de Chief Operating Officer pentru Wienberberger Building Solutions Europa Centrală și de Est.

VIDEO Două clădiri-turn construite ilegal au fost demolate în India CITEȘTE ȘI VIDEO Două clădiri-turn construite ilegal au fost demolate în India

Anterior, Boșomoiu a fost General Manager al La Lorraine România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală a produselor de panificație.

Wienerberger Group este prezent în România din anul 1998, fiind unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții. Compania are în țară 7 fabrici: patru unități de producție pentru cărămizi din ceramică și trei unități de producție pentru pavaje din beton, comercializând țigle ceramice sub umbrela brandului Tondach și cărămizi aparente Terca.

Cu un total de peste 500 de angajați, România este una dintre cele mai mari piețe din regiunea Europa Centrală și de Est (ECE).

Wienerberger este cel mai mare producător de cărămizi din lume (Porotherm, Terca) și lider de piată în Europa în ceea ce privește țigla ceramică (KORAMIC, TONDACH), precum și pentru pavaje de beton (SEMMERLOCK) în Europa Centrală și de Est. În domeniul sistemelor de țevi (țevi ceramice Steinzeug-Keramo și țevi din plastic Pipelife), compania este unul dintre principalii furnizori din Europa.

Cu un total de 215 unități de producție, Wienerberger Group a generat venituri de 3,97 miliarde de euro și un EBITDA de 694 de milioane de euro în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
wienerberger
răzvan boșomoiu