Renault și-a îmbunătățit obiectivele pe termen mediu, după profit și venituri record în 2016

Renault și-a îmbunătățit obiectivele pe termen mediu, după profit și venituri record în 2016
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2017

Grupul auto francez Renault și-a îmbunătățit obiectivele pe termen mediu, după vânzări și profit record în 2016, obținute datorită îmbunătățirii gamei de modele, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul operațional al grupului a crescut în 2016 cu 38%, la 3,28 de miliarde de euro, susținut de un avans al veniturilor de 13,1%, la 51,2 miliarde de euro. În aceste condiții, marja operațională s-a mărit de la 5,2% la 6,4%, obiectivul fiind îndeplinit cu un an mai devreme, arată news.ro.

Rezultatele au fost obținute în pofida faptului că unele dintre cele mai importante piețe ale companiei sunt încă la un nivel scăzut, ceea ce înseamnă că există potențialul ca Renault să continue să crească, a declarat directorul financiar Clotilde Delbos.

INFOGRAFIC Anul trecut au fost vândute, la nivel global, 84 milioane mașini. România a fost pe locul 40, Dacia – pe poziția 38 CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Anul trecut au fost vândute, la nivel global, 84 milioane mașini. România a fost pe locul 40, Dacia – pe poziția 38

Cota de piață a Renault a crescut în toate regiunile, potrivit datelor referitoare la vânzări publicate de grup în ianuarie, datorită noilor modele lansate și a succesului unor modele low-cost precum Duster și SUV-urile Kwid.

Grupul a stabilit obiective noi pe termen de cinci ani, între care o marjă operațională de 7% și venituri de 70 de miliarde de euro, în 2022, cu 37% peste cele din 2016.

Renault a mărit totodată dividendele propuse la 3,15 euro pe acțiune, de la  cele de 2,4 euro pe acțiune plătite anul trecut.

Rezultatele anuale ale Renault au depășit așteptările analiștilor, care prognozau un profit uperațional de 3,07 miliarde de euro și venituri de 50,84 miliarde de euro.

Mercedes-Benz a devenit cel mai mare producător de automobile de lux din lume, depășind BMW CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz a devenit cel mai mare producător de automobile de lux din lume, depășind BMW

Grupul a redus costurile cu 184 milioane de euro, sub ținta de 350 de milioane de euro. Renault a avertizat în iulie că obiectivul va fi pus în pericol de cheltuielile maei pentru activități de cercetare și dezvoltare.

Renault anticipează că piețele auto din Brazilia și Rusia se vor stabiliza în acest an, China va crește cu circa 5%, iar India cu 8%.

Pentru 2017 grupul se așteaptă la continuarea creșterii veniturilor și profitului operațional, susținute de fluxul de capital pozitiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
auto
masini