5 to go țintește vânzări de 12 milioane de euro. “Ianuarie a fost o lună de avarie”. Plan - extinderea în străinătate după discuții anterioare pentru a intra pe piețele din Polonia, Bulgaria și Republica Moldova

5 to go țintește vânzări de 12 milioane de euro. “Ianuarie a fost o lună de avarie”. Plan - extinderea în străinătate după discuții anterioare pentru a intra pe piețele din Polonia, Bulgaria și Republica Moldova
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 4 feb 2021

Cafenelele 5 to go vor înregistra în acest an, după extinderea rețelei, o cifră de afaceri de peste 12 milioane de euro, de la 8 milioane de euro anul trecut, estimează cofondatorul lanțului Radu Savopol.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Ianuarie a fost o lună de avarie, dar sperăm să recuperăm pe parcurs”, a declarat Savopol pentru Profit.ro.

Pentru 2020, lanțul prognoza inițial depășirea pragului de 10 milioane de euro, dar pandemia COVID a limitat vânzările la 8 milioane de euro.

La finele anului trecut, rețeaua număra 220 de cafenele, iar pentru 2021 planurile vizează extinderea la peste 300 de unități. În următorii cinci ani, lanțul ar urma să ajungă la 1.000 de locații în România.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

Savopol spune că dacă până anul trecut 70% din noile deschideri aveau loc în București, ponderea celor din provincie înregistrează acum o creștere la 40-45%. Sunt vizate atât orașele mari, cât și cele medii sau mici, precum și stațiunile turistice, câteva exemple fiind Brașov, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Arad, Bistrița, Câmpina sau Drobeta Turnu Severin.

5 to go urmărește astfel consolidarea la nivel național, dar analizează și extinderea în străinătate, având în trecut discuții, neconcretizate, pentru a intra pe piețele din Polonia, Bulgaria și Republica Moldova.

Înființat în 2015 de Radu Savopol și Lucian Bădilă, 5 to go este cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est, dar și cea mai accesată franciză din România. Cei doi au introdus pe piața HoReCa prețul unic (5 lei) pentru produsele comercializate, indiferent că este vorba de băuturi pe bază de cafea, fresh, răcoritoare sau articole de patiserie. 5 to go are și o gamă Plus, cu produse care depășesc prețul standard de 5 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
5 to go
cafenele
extindere
radu savopol