Acționarii eMAG capitalizează retailerul Fashion Days cu 13,4 milioane de lei

Acționarii eMAG capitalizează retailerul Fashion Days cu 13,4 milioane de lei
scris 3 nov 2016

Acționarii Fashion Days Shopping, firma care administrează www.fashiondays.ro, au decis majorarea capitalului social cu 13,36 milioane de lei, prin conversia unei creanțe de 9 milioane de lei și aport în numerar de 4,36 milioane de lei.

Creanța a rezultat în urma unui împrumut acordat în iunie 2016 de Dante International, administratorul celui mai mare retailer online local, eMAG.

Potrivit datelor companiei, capitalul social va fi majorat cu 1,36 milioane de lei, la 8,53 milioane de lei, diferența până la 13,36 milioane de lei fiind prima de emisiune a operațiunii, de 90 lei pentru fiecare acțiune nou emisă, respectiv 133.557 titluri.

Acționarii Fashion Days Shopping sunt omul de afaceri Iulian Stanciu și Dante International. La rândul ei, Dante International este controlată de grupul sud-african Naspers și Stanciu.

În luna aprilie a acestui an, Fashion Days Group (Elveția) a vândut către Dante International și Stanciu toate acțiunie retailerului local.

Potrivit datelor publicate de companie, un pachet de acțiuni reprezentând peste 99,9% din acțiunile deținute la Fashion Days Shopping SRL București a fost preluat de Dante International.

De asemenea, firma din Elveția a cesionat către Stanciu o acțiune deținută la Fashion Days Shopping SRL București.

Valoarea transferului nu a fost dată publicității. În total, operațiunea a vizat un număr de 719.143 acțiuni, cu o valoare nominală de 10 lei.

Dante International are ca acționari pe Intervision (Services) Holdings BV (Olanda), o companie deținută de grupul sud-african Naspers, cu o participație de 77,44%, și Iulian Stanciu - 22,56%.

România se împrumută cu 500 milioane euro pe 20 de ani la Banca Mondială, pentru finanțarea deficitului CITEȘTE ȘI România se împrumută cu 500 milioane euro pe 20 de ani la Banca Mondială, pentru finanțarea deficitului

Firma din Olanda este controlată de grupul sud-african Naspers.

Preluarea Fashion Days a fost precedată de avizul Consiliul Concurenței, care a fost obținut în septembrie 2015.

În noiembrie 2015, șeful Fashion Days Shopping, Răzvan Predica, a declarat pentru Profit.ro că www.fashionddays.ro va fi verticala de fashion pentru business-ul e-commerce al eMAG, urmând să gestioneze atât platforma de fashion a eMAG, cât și cea a Fashion Days.

Astfel, Fashion Days a devenit un magazin online clasic, cu un stoc mai mare disponibil și cu livrare rapidă.

Predica spunea atunci că achiziția de către eMAG va aduce nu numai eficiență operațională, ci și accesul la o bază de 1,4 milioane de clienți anual.

Fashion Days are trei depozite la ieșirea din Capitală spre autostrada București - Pitești, de unde livrează produse către România, Ungaria și Bulgaria, dar și alte state. Până în 2015, Fashion Days avea operațiuni în nouă state din Europa de Est.

Fashion Days a fost înființată în 2009 de antreprenori elvețieni.

În aprilie 2015, eMAG a anunțat că a început demersurile pentru preluarea Fashion Days.

Afacerile Fashion Days Shopping SRL BucureștI au atins 221,3 milioane de lei în 2015, de la 208,2 milioane de lei în urmă cu un an.

Pierderile au crescut cu 4,4 milioane de lei la 7,6 milioane de lei, potrivit Ministerului Finanțelor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fashion days
capitalizare
emag
dante international
iulian stanciu