Afaceri în creștere pentru Vascar

Afaceri în creștere pentru Vascar
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2019

Compania Vascar din Vaslui, producător de mezeluri și conserve, anunță o creștere de 15% a cifrei de afaceri în primele 9 luni din 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La finalul anului trecut, Vascar a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 18 milioane de euro.

În ceea ce privește creșterile în volum, segmentul semipreparate a marcat o creștere de 35%, categoria conserve a crescut cu 22%, iar categoria mezeluri cu 2.5%, la finalul trimestrului III din 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

FOTO Controale ANPC la magazine Carrefour: Alimente păstrate la temperaturi inadecvate, cu data de consum depășită sau depozitate în condiții neigienice CITEȘTE ȘI FOTO Controale ANPC la magazine Carrefour: Alimente păstrate la temperaturi inadecvate, cu data de consum depășită sau depozitate în condiții neigienice

„Stabilitatea pieței de materii prime de la începutul anului ne-a permis să ne atingem obiectivele stabilite pentru perioada respectivă. Începand din luna iunie, extinderea la nivel global a pestei porcine africane, și mai ales criza din China, au pus presiune mare pe prețul cărnii de porc, materie primă de bază în industria în care activăm. Au urmat creșteri de preț în lanț ce au generat la rândul lor creșteri de preț la raft cu până la 25% față de 2018. În acest context, consumul a înregistrat o contracție, consumatorii fiind foarte precauți în ceea ce privește achiziția de produse din carne”, spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

Înființată în 1984 la Vaslui, Vascar este o companie cu capital 100% românesc. Printre acționarii principali ai companiei Vascar sunt Gabriela Ciuburciu (48,88%) și SIF II Moldova (21,45%).

Pentru Vascar lucrează circa 300 de angajați. Compania deține o fabrică de procesare la Vaslui și 19 magazine proprii în regiunea Moldovei.

viewscnt
Afla mai multe despre
vascar
carne