Afacerile din comerțul cu amănuntul au accelerat

Afacerile din comerțul cu amănuntul au accelerat
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2020

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a avansat în decembrie 2019, față de aceeași lună a anului anterior, ca serie brută, cu 9,3%, ritm crescut față de cel din luna precedentă, arată datele transmise miercuri de Institutul Național de Statistică (INS). În 2019, afacerile au avansat cu 7,2% față de 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În noiembrie 2019, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, față de aceeași lună a anului anterior, ca serie brută, cu 6,5%, scrie News.ro.

EXCLUSIV Cel mai mare berar român, milionarul Vasile Ciobanu, intră pe piața rezidențială CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai mare berar român, milionarul Vasile Ciobanu, intră pe piața rezidențială

În decembrie 2019, față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 9,3% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 8,3%.

Avansul, pe serie brută, s-a datorat creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+11,1%), vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+9,4%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+5,1%).

În 2019, față de 2018, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, a înregistrat o creștere cu 7,2% datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,8%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+6,5%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+6%).

În 2018, față de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, ca serie brută, cu 5,4%, ritm scăzut față de cel din anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
comertul cu amanuntul
ins