Afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut cu 13,6% în octombrie

Afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut cu 13,6% în octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, considerat cel mai important indicator al consumului populației, a încetinit în a zecea lună a acestui an, înregistrând un avans de 13,6% față de octombrie 2016, ritm scăzut față de cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În septembrie, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 13,7% față de septembrie 2016, serie brută, după un avans de 15,9% în august (față de august 2016), scrie News.ro.

Datele oficiale, care exclud vânzările de autovehicule și motociclete, arată că afacerile din comerț au fost susținute în octombrie în special de vânzările de produse nealimentare, care au urcat cu 18% față de a zecea lună din 2016.

Google le impune dezvoltatorilor de aplicații să-și informeze utilizatorii cu privire la modul în care le sunt folosite datele personale CITEȘTE ȘI Google le impune dezvoltatorilor de aplicații să-și informeze utilizatorii cu privire la modul în care le sunt folosite datele personale

Vânzările de carburanți au urcat cu 13,6% față de octombrie 2016, iar cele de alimente, băuturi și tutun - cu 8,3%.

Comparativ cu luna septembrie, afacerile din comerțul cu amănuntul au scăzut în august cu 0,6%, pe serie brută, dar au crescut cu 1% în cifre ajustate la influențele sezoniere și în funcție de numărul de zile lucrătoare, indicatorul cel mai urmărit de analiști.

Cumulat pe primele zece luni, afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut cu 10,2% pe serie brută și cu 9,2% în cifre ajustate, motorul principal al creșterii fiind reprezentat de vânzările de produse nealimentare (+13,1% după primele zece luni, serie brută)

Vânzările din sectorul de retail au fost stimulate în ultimii doi ani de măsurile fiscale ale guvernului, care a redus taxele și a majorat salariile bugetarilor, pensiile și salariul minim.

În 2016, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 13,5% față de anul precedent, cel mai înalt ritm din 2007. În 2015, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul crescuse cu 8,9% față de anul precedent, după un avans de 7% în 2014. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
comert cu amanuntul