Alibaba avertizează că veniturile sale vor scădea în acest trimestru din cauza epidemiei provocate de coronavirus în China

Alibaba avertizează că veniturile sale vor scădea în acest trimestru din cauza epidemiei provocate de coronavirus în China
scris 14 feb 2020

Alibaba Group a avertizat joi că veniturile principalelor sale divizii de comerț electronic vor scădea în acest trimestru din cauza epidemiei provocate de coronavirus în China, care i-a perturbat lanțurile de aprovizionare și livrările, transmite Reuters.

Avertismentul a fost făcut de directorii grupului în timpul conferinței de prezentare a rezultatelor financiare ale trimestrului încheiat în decembrie 2019, care au depășit așteptările analiștilor și au generat tranzacții record în timpul evenimentului Ziua Celibatarilor, scrie News.ro.

Directorul general Daniel Zhang a spus că revenirea cu întârziere la lucru după vacanța Anului Nou chinezesc, din cauza epidemiei care a ucis peste 1.350 de oameni în China și a infectat zeci de mii de oameni, a provocat probleme pentru comercianți și a întârziat respectarea comenzilor.

De Valentine’s Day, sărbătoriți iubirea printr-o cină romantică - cele mai bune idei pentru o seară de neuitat CITEȘTE ȘI De Valentine’s Day, sărbătoriți iubirea printr-o cină romantică - cele mai bune idei pentru o seară de neuitat

Zhang a arătat că livrările de mâncare au scăzut în termeni anuali, din cauza închiderii multor restaurante.

Compania a înregistrat o creștere a comenzilor pentru produsele supermarketurilor sale Hema, dar acestea au fost ținute în loc de capacitatea limitată de livrare.

Directorul financiar Maggie Wu a spus că majoritatea afacerilor bazate pe produse fizice vor consemna probabil un declin al veniturilor în actualul trimestru.

În pofida acestor estimări, Zhang a spus că începând de luni a observat că oamenii din marile orașe au început să revină la muncă, iar rețelele de logistică încep să își reia activitățile normale.

Acesta a mai spus că DingTalk, aplicația de chat a companiei, a înregistrat o creștere explozivă în timpul crizei, fiind folosită pentru munca la distanță și lecții online.

“Profiturile Alibaba din următoarele două trimestre vor suporta în mod sigur impactul epidemiei provocate de coronavirus. Cu toate acestea, afacerile companiei sunt suficient de solide pentru a suporta declinul temporar, iar divizia de cloud computing va avea o perspectivă pozitivă”, a spus Jesse Cohen, analist senior pentru platforma Investing.com.

Alibaba raportează de obicei cele mai mari venituri în trimestrul încheiat în decembrie, datorită Zilei Celibatarilor, care are loc în noiembrie. Compania a anunțat că vânzările care au avut loc în timpul evenimentului de 24 de ore au atins un nivel record de 38,4 miliarde de dolari.

Grupul generează venituri prin vânzare de publicitate și servicii promoționale către comercianți terți, care își listează produsele pe platformele sale de comerț electronic Taobao și Tmall.

FOTO Nadia Comăneci a venit în România pentru a inspecta o bază sportivă CITEȘTE ȘI FOTO Nadia Comăneci a venit în România pentru a inspecta o bază sportivă

Alibaba a arătat că susține combaterea epidemiei prin asigurarea livrărilor de bunuri de primă necesitate și introducerea unor măsuri de susținere pentru comercianți.

Divizia MYBank a Ant Financial, afiliată a grupului Alibaba, a anunțat că va oferi împrumuturi de 20 de miliarde de yuani (2,9 miliarde dolari) companiilor din China.

Grupul Alibaba este văzut deseori drept o imagine a sănătății economiei de consum a Chinei, considerată esențială de către Beijing pentru continuarea creșterii economice.

Vânzările diviziei de comerț electronic a Alibaba au urcat cu 38%, la 141,48 de miliarde de yuani în trimestrul trei încheiat pe 31 decembrie, în timp ce veniturile diviziei de cloud computer au crescut cu 62%, la 10,72 de miliarde de dolari.

Profitul net atribuibil acționarilor ordinari a urcat de la 33,05 miliarde de yuani la 52,31 miliarde yuani.

Veniturile totale au crescut cu circa 38%, la 161,46 miliarde de yuani, depășind estimările de 159,28 miliarde yuani.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
alibaba
coronavirus