Amazon a devenit luni, pentru scurt timp, cea mai valoroasă companie de pe Wall Street, devansând Apple

Amazon a devenit luni, pentru scurt timp, cea mai valoroasă companie de pe Wall Street, devansând Apple
scris 4 dec 2018

Amazon.com a devenit luni, pentru scurt timp, cea mai valoroasă companie de pe Wall Street, la doar câteva zile după ce Microsoft a detronat temporar Apple, transmite Reuters.

Acțiunile Amazon au urcat cu până la 4,7%, conferind companiei o capitalizare de piață de 865 de miliarde de dolari. Acțiunile Apple au avansat cu 2,1%, la o capitalizare de 864,8 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Titlurile Microsoft, care vineri au încheiat tranzacțiile cu o capitalizare peste cea a Apple pentru prima oară în ultimii opt ani, au crescut luni cu 0,9%, înregistrând o  capitalizare de 859 de miliarde de dolari, pe locul trei în acest grup.

GlaxoSmithKline cumpără o companie farmaceutică din SUA cu 5 miliarde de dolari. Acțiunile GSK, în Top 10 pe piața farma din România, au cel mai abrupt declin din ultimul deceniu CITEȘTE ȘI GlaxoSmithKline cumpără o companie farmaceutică din SUA cu 5 miliarde de dolari. Acțiunile GSK, în Top 10 pe piața farma din România, au cel mai abrupt declin din ultimul deceniu

Concurența strânsă dintre cele trei companii de tehnologie coincide cu creșterea generală a pieței de capital, după ce Statele Unite și China au convenit un armistițiu temporar în disputa lor comercială.

În luna august, Apple a devenit prima companie americană cu o capitalizare bursieră de 1.000 de miliarde de dolari, dar prețul acțiunilor sale a scăzut puternic în ultimele luni, investitorii fiind îngrijorați că cererea de iPhone-uri este în scădere.

Apple a depășit capitalizarea Microsoft în 2010, pe fondul problemelor înregistrate de producătorul Windows din cauza cererii scăzute pentru PC-uri, provocate parțial de cererea explozivă de smartphone-uri precum iPhone.

Acțiunile Amazon.com au recuperat majoritatea pierderilor consemnate după estimările dezamăgitoare făcute în octombrie pentru vânzările din sezonul sărbătorilor. Cu toate că acțiunile Amazon sunt cu 13% sub nivelul record atind pe 4 septembrie, titlurile au crescut cu 51% comparativ cu începutul anului.

Acțiunile Microsfot au urcat în acest an cu 31%, iar cele ale Apple cu 8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
apple
wall street