Amazon.com angajează alte 75.000 de persoane pentru a face față cererii crescute de livrări la domiciliu în perioada pandemiei de coronavirus

Amazon.com angajează alte 75.000 de persoane pentru a face față cererii crescute de livrări la domiciliu în perioada pandemiei de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2020

Amazon.com a anunțat luni că va angaja alte 75.000 de persoane, pentru posturi pornind de la angajați pentru depozite și până la șoferi pentru efectuarea livrărilor, datorită cererii puternice a comenzilor online în perioada pandemiei de coronavirus. Aceste angajări noi se adaugă altor 100.000 de locuri de muncă create recent de companie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Cum e să lucrezi pentru companii din Silicon Valley – experiența personală a unui inginer software de la Gemini Solutions CITEȘTE ȘI Cum e să lucrezi pentru companii din Silicon Valley – experiența personală a unui inginer software de la Gemini Solutions

În condițiile în care cumpărătorii golesc rafturile magazinelor de teama unor carantine de lungă durată sau a deficitelor de produse, companiile încearcă să mențină stocurile de alimente și produse pentru sănătate și să aibă angajați disponibili pentru activitățile din magazine sau pentru livrări, scrie News.ro.

Gigantul de comerț electronic are sarcina dificilă de a angaja mai mulți oameni într-o perioadă în care se înmulțesc apelurile să își închidă depozitele. Compania, care a raportat cazuri de coronavirus în rândul angajaților săi din depozite și s-a confruntat cu mai multe demonstrații, a anunțat că va verifica temperatura angajaților și va distribui măști de protecție pentru angajații din toate depozitele din Statele Unite și Europa.

Unii oficiali aleși au cerut Amazon să închidă depozite.

Dar, în condițiile în care ratele șomajului cresc la niveluri record, Amazon are nevoie să își acopere deficitul de personal. Pentru a atrage noi angajați, compania a anunțat că va suplimenta cu 2 dolari salariul minim de 15 dolari pe oră al angajaților din SUA, pe parcursul lunii aprilie.

Compania a anunțat luni că a ocupat toate cele 100.000 de posturi noi anunțate anterior și că noile locuri de muncă se vor adăuga acestora.

Amazon anticipează că va cheltui peste 500 de milioane de dolari la nivel mondial pentru majorarea salariilor angajaților în timpul pandemiei, peste suma de 350 de milioane de dolari estimată anterior.

”Știm că mulți oameni au fost afectați economic, în urma pierderii sau suspendării posturilor din sectorul ospitalității, restaurantelor și călătoriilor în această criză și așteptăm pe cei rămași fără locuri de muncă să ni se alăture la Amazon până când lucrurile revin la normal și fostul lor angajator poate să îi primească înapoi”, a anunțat compania într-o postare pe blog.

Forța de muncă a Amazon fluctuează în funcție de sezon, în perioada sărbătorilor de iarnă ajungând la 798.000 de angajați full-time și part-time. Recent, compania a anunțat că angajează 100.000 de persoane, pe fondul pandemiei.

Unele sindicate și unii oficiali aleși au criticat reacția Amazon la epidemie, care a infectat peste 1,8 milioane de oameni la nivel global și a provocat peste 115.000 de decese.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon.com
angajari
livrari la domiciliu