Amenzi pe litoral. Unitate tip fast-food, suspendată

Amenzi pe litoral. Unitate tip fast-food, suspendată
scris 12 aug 2019

Seria controalelor în unitățile amplasate în cele șapte zone de interes turistic de pe litoral – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia – a continuat și în săptămâna 05 – 11 august. Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 37 de sancțiuni în valoare de peste 351.000 de lei, iar activitatea la o unitate de procesare lapte și la o unitate tip fast-food a fost suspendată temporar.

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat, în perioada 5 – 11 august, 239 de unități, scrie News.ro.

Controalele au vizat: 167 de unități de alimentație publică, 3 pizzerii, 5 cantine, 2 cofetării/patiserii, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 42 de magazine alimentare, 2 supermarket-uri, 1 depozit alimentar, 2 unități de procesare lapte și o unitate de produse congelate.

Miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care a cumpărat Compari.ro și posturi de radio în România, a eșuat în a prelua retailerul Metro CITEȘTE ȘI Miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care a cumpărat Compari.ro și posturi de radio în România, a eșuat în a prelua retailerul Metro

În urma acestor controale s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare.

De asemenea, s-au găsit condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și nemenținerea 48 de ore a probelor de preparate culinare.

”Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 37 de unități, respectiv 13 restaurante, 6 unități tip fast – food, 6 unități tip bufet, 1 rulotă, 3 magazine alimentare, 3 baruri, 4 laboratoare cofetărie/patiserie și 1 unitate procesare lapte, au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 351.000 de lei. Totodată, au fost emise 2 Ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru o unitate de procesare lapte și o unitate tip fast-food”, a anunțat, luni, autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, ANSVSA pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor.

Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Unitățile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate și verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
ansvsa
litoral
fast food