Angajații Electrolux din Satu Mare au intrat în grevă, cerând mai mulți bani

Angajații Electrolux din Satu Mare au intrat în grevă, cerând mai mulți bani

Foto: Wikimedia Commons

scris 14 mar 2019

Peste 400 de salariați, membri ai Sindicatului Samus Electrolux din Satu Mare, se află în grevă. Conflictul de muncă a fost declanșat după ce negocierile pentru contractul colectiv de muncă la nivel de companie au eșuat. Membrii de sindicat nu au putut accepta oferta managementului, neschimbată pe parcursul celor trei luni de negociere, în ciuda concesiilor făcute de lucrători.

Astfel, lucrătorii solicită o creștere de 350 de lei net sau un plus la salariu de 2 lei pe oră, în timp ce conducerea a oferit doar 5% (aproximativ 80 de lei net) și 150 de lei net sub formă de "bonus", condiționat de prezență, arată news.ro.

În prezent, salariul muncitorilor din companie este în jur de 1.700 de lei, sumă care nu asigură cheltuielile lunare pentru un trai decent, precizează reprezentanții Cartel Alfa.

Profit.ro a relatat recent că vânzările Electrolux în România au crescut anul trecut cu 24,4%, până la 489 milioane de coroane suedeze (aproximativ 47,1 milioane euro), de la 393 milioane de coroane în 2017.

 

România este a șaptea piață ca mărime din Europa de Est (inclusiv Rusia și Turcia) în funcție de vânzări pentru Electrolux, reiese din datele financiare ale grupului suedez.

Proprietarul eMag, pe cale să preia controlul integral asupra Avito, cel mai mare site de anunțuri din Rusia CITEȘTE ȘI Proprietarul eMag, pe cale să preia controlul integral asupra Avito, cel mai mare site de anunțuri din Rusia

La finele lunii decembrie, Electrolux avea 888 de angajați în România, față de aproape 930 de angajați în perioada similară din 2017.

Suedezii sunt acționari majoritari ai fabricii omonime din Satu Mare, unde sunt produse electrocasnice și accesorii. Grupul mai deține o divizie de vânzări și marketing în București.

Retailerul suedez pregătește separarea diviziei de electrocasnice profesionale, Elecrolux Professional, de grup și listarea acesteia pe bursă în prima parte a anului 2020.

 (Sumele în euro au fost calculate de Profit.ro la un curs de schimb de 0.09635 euro pentru 1 coroană suedeză)

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
electrolux
vanzari
satu mare
electrocasnice