Vânzările globale de smartphone-uri au cunoscut în 2018 cea mai amplă scădere

Vânzările globale de smartphone-uri au cunoscut în 2018 cea mai amplă scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2019

Vânzările globale de smartphone-uri au cunoscut în 2018 cea mai amplă scădere înregistrată vreodată iar perspectivele pentru 2019 nu se anunță nici ele prea îmbucurătoare, arată ultimele estimări ale firmei de consultanță IDC, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, la nivel mondial au fost vândute 1,4 miliarde smartphone-uri, în scădere cu 4,1% comparativ cu 2017, iar IDC mizează pe o nouă scădere și în acest an. Producătorii de telefoane inteligente au livrat 375,4 milioane unități în ultimul trimestru al anului trecut, cu 4,9% mai puțin decât în ultimul trimestru al anului 2017, ceea ce reprezintă al cincilea trimestru consecutiv de scădere, scrie Agerpres.

România, printre statele UE cu cea mai mare puternică creștere a vânzărilor online CITEȘTE ȘI România, printre statele UE cu cea mai mare puternică creștere a vânzărilor online

"Piața mondială de smartphone cunoaște acum un dezastru. Exceptând câteva piețe cu ritmuri mari de creștere, precum Indonezia, Coreea de Sud și Vietnam, nu am văzut foarte multe activități pozitive în 2018", a concluzionat analistul IDC, Ryan Reith. Potrivit acestuia, piața este afectată de faptul că utilizatorii așteaptă mai mult pentru a-și înlocui telefoanele, fiind frustrați de faptul că acestea sunt prea scumpe, la care se adaugă incertitudinile politice și economice.

În rândul producătorilor de smartphone, grupul sud-coreean Samsung a rămas lider mondial cu o cotă de 20,8%, în pofida faptului că vânzările sale au scăzut cu 8% în 2018 comparativ cu 2017. Rivalul american Apple a reușit să își redobândească poziția secundă cu o cotă de piață de 14,9%, urmat îndeaproape de grupului chinez Huawei (14,7%).

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
vanzari