ANUNȚ Primark, unul dintre cei mai mari retaileri, deschide primul magazin din România

ANUNȚ Primark, unul dintre cei mai mari retaileri, deschide primul magazin din România
scris 17 nov 2022

Retailerul irlandez de îmbrăcăminte Primark, una dintre cele mai mari companii în domeniu, care își vinde produsele la prețuri reduse, va deschide primul magazin din România în centrul comercial ParkLake, București, pe 15 decembrie.

Al doilea magazin va fi deschis tot în capitală, în AFI Cotroceni, dar anul viitor.

Primark și-a anunțat intrarea în România la începutul anului, confirmând informațiile anunțate de Profit.ro încă din 2017. 

KFC - Gafă în Germania pentru care își cere scuze CITEȘTE ȘI KFC - Gafă în Germania pentru care își cere scuze

Profit.ro a anunțat anterior că retailerul a început recrutările de personal pentru intrarea în România.

Compania caută de la lucrători în magazine și consilier vânzări la specialiști în resurse umane, Team Manager și Deputy Store Manager.

EXCLUSIV Grupul CCC, fondat de „Regele Pantofilor“ din Polonia, își face în România un centru regional și deschide primul magazin epantofi.ro și Modivo. „România este o piață-cheie.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul CCC, fondat de „Regele Pantofilor“ din Polonia, își face în România un centru regional și deschide primul magazin epantofi.ro și Modivo. „România este o piață-cheie.“

Primark intră astfel pe cea de-a 15-a piață, o continuare a planurilor de extindere în Europa Centrală și de Est, unde România se va alătura altor piețe-cheie, din Polonia, Republica Cehă și Slovenia.

În prezent, retailerul are un magazin în Slovenia, două magazine în Cehia și trei magazine în Polonia, cu planuri să deschidă încă trei magazine în Polonia până la sfârșitul anului 2023. Planurile Primark includ și lansarea retailerului pe cea de-a 16-a piață în 2023, în capitala slovacă Bratislava, amprenta totală din ECE ajungând astfel la 12 magazine pe cinci piețe.

„Este primul pas în România, vor urma mulți alții", spune Maciej Podwojski, Director Vânzări, Europa Centrală și de Est, Primark.

În vară, Profit.ro a anunțat că Primark a inițiat ultima etapă pentru intrarea în România, recrutându-l pe Eduard Moise în poziția de Store Manager, pentru primul magazin propriu pe care îl va deschide pe piața locală.

Eduard Moise a fost anterior Regional Sales Manager la New Yorker și Store Manager la H&M, relevă date analizate de Profit.ro.

VIDEO Snickers își cere scuze pentru o reclamă care a generat scandal CITEȘTE ȘI VIDEO Snickers își cere scuze pentru o reclamă care a generat scandal

Compania a anunțat că va intra în România, prin deschiderea primului magazin, în București, localizat în centrul comercial ParkLake. Noul magazin va marca intrarea Primark pe cea de-a patra piață central și est europeană, dupa  inaugurarea magazinelor sale din Slovenia, Polonia și Cehia, din ultimii ani.

Ulterior a anunțat că ia în calcul și AFI Cotroceni.

ANUNȚ Primark, unul dintre cei mai mari retaileri, deschide primul magazin din România

După ce a devenit o prezență importantă pe străzile comerciale britanice, Primark se extinde în Europa și Statele Unite, după ce și-a triplat suprafețele de vânzare la circa 1,2 milioane de metri pătrați în ultimul deceniu.

Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum

Spre deosebire de majoritatea retailerilor de îmbrăcăminte, Primark se bazează în totalitate pe magazinele fizice.

Primark, un retailer irlandez, lansat la Dublin în urmă cu peste 50 de ani, are mai multe de 400 de magazine pe 14 de piețe și peste 70.000 angajați.

Primark își propune să se extindă și în Franța, Italia și Peninsula Iberică, astfel încât să atingă un număr total de 530 de magazine în cinci ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
primark
park lake