Aqua Bilbor pregătește investiții de 10 milioane de euro până la finalul 2023 și dublarea numărului de angajați. Planuri pentru relansarea brandului Bilbor

Aqua Bilbor pregătește investiții de 10 milioane de euro până la finalul 2023 și dublarea numărului de angajați. Planuri pentru relansarea brandului Bilbor
scris 25 iun 2021

Aqua Bilbor, producătorul brandului de apă de izvor plată și carbogazificată Izvoarele Călimani, are în plan să investească aproximativ 10 milioane de euro în următorii doi ani și jumătate pentru a ajunge la o capacitate de producție de peste 100 milioane de litri pe an la sfârșitul anului 2023.

Acest lucru va înseamna achiziția de terenuri în vederea construirii unor noi capacități de îmbuteliere și depozitare, dezvoltarea unor noi surse de apă si achiziția de utilaje.

ULTIMA ORĂ Piața muncii, de la exces de aplicanți la lipsă de personal - Producătorul de încălțăminte ProAlex oprește temporar producția și închide magazinul fizic negăsind angajați CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Piața muncii, de la exces de aplicanți la lipsă de personal - Producătorul de încălțăminte ProAlex oprește temporar producția și închide magazinul fizic negăsind angajați

“În anul 2021, Aqua Bilbor și-a propus să ajungă la o producție de 20 milioane de litri și o cifră de afaceri de până la 25 de milioane de lei. Tot în cursul anului 2021, managementul și-a propus să aloce 2,5 milioane de euro în construcția unei hale de producție și a unei linii de îmbuteliere pentru ambalaje de cinci litri“, afirmă Constantin Degeratu, administrator al Aqua Bilbor.

Dublarea numărului de angajați în anul  2021 și în 2023, odată cu creșterea producției

Între anii 2022 și 2023, managementul Aqua Bilbor și-a planificat investiții în valoare de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru creșterea capacității de producție și depozitare la peste 100 milioane de litri/an.

“Pentru acestă creștere vor fi necesare achiziții de utilaje, hale pentru îmbuteliere și depozitare, un teren de 30.000 de metri pătrați și surse noi de apă. De asemenea, în acest moment compania are 30 de angajați, iar, până la finalul anului, am putea ajunge la 60 de salariați. Odată cu extinderea capacității de producție la peste 100 milioane de litri/an, personalul s-ar putea dubla, la 120 de oameni în anul 2023”, afirmă Cristian Șerban, director de dezvoltare al Aqua Bilbor.

Finanțarea pentru extindere provine din capital propriu, bănci și fonduri europene.

Planuri pentru relansarea brandului Bilbor în anul 2022

Aqua Bilbor este compania care în anul 2019 a cumpărat Bilbor Mineral Water, producător de apă minerală naturală care din anul 2010 deținea o fabrică în localitatea Bilbor din Județul Harghita. De la preluare, compania a investit în achiziția de utilaje noi și în modernizarea capacității de imbuteliere și stocare pentru repornirea producției. Astfel, în ultimii doi ani investițiile s-au ridicat la aproximativ cinci milioane de euro.

Izvoarele Călimani, singurul brand din portofoliul Aqua Bilbor, poate fi achiziționat în ambalaje de 0,5 litri; 1,5 și 2 litri în categoriile apă de izvor carbogazificată și plată.

VIDEO Tornadă în Republica Cehă: Numeroase locuințe distruse și peste o sută de persoane rănite CITEȘTE ȘI VIDEO Tornadă în Republica Cehă: Numeroase locuințe distruse și peste o sută de persoane rănite

Conducerea companiei are în plan relansarea brandului de apă minerală naturală  Bilbor în cate-goria premium în anul 2022. Sursele de apă minerală naturală provin din munții Călimani, locali-tatea Bilbor, o zona recunoscută oficial ca zonă de puritate naturală și pentru acviferele de apa minerală naturală bogate în minerale.

Aqua Bilbor este producătorul brandului de apă de izvor plată și carbogazificată Izvoarele Calimani și compania care în anul 2019 a cumpărat Bilbor Mineral Water. Acest producător deținea o fabrică în localitatea Bilbor, Județul Harghita, din anul 2010. Compania are în plan investiții de 10 milioane de euro până la finalul 2023 pentru creșterea capacității de producție și modernizarea fabricii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
aqua bilbor
izvoarele călimani