AS Company, printre companiile de top pe piața jocurilor și a jucăriilor din Grecia, vine în România pentru a se lupta cu Jumbo

AS Company, printre companiile de top pe piața jocurilor și a jucăriilor din Grecia, vine în România pentru a se lupta cu Jumbo
scris 23 feb 2018

Producătorul și distribuitorul elen de jocuri și jucării AS Company se extinde în România, unde va deschide cea de a doua subsidiară din afara Greciei.  

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investiția face parte din strategia companiei privind extinderea pe piețele din Balcani și este inițiată la 2 ani după inaugurarea unei subsidiare în Cipru.

AS va fi acționar unic la firma din România, a cărei înființare este estimată pentru luna aprilie.

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, plătește aproximativ 21 milioane euro pentru centrul comercial Festival Shopping Center din Sibiu CITEȘTE ȘI NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, plătește aproximativ 21 milioane euro pentru centrul comercial Festival Shopping Center din Sibiu

Fondată în Salonic în 1990, AS este printre companiile de top pe piața jocurilor și a jucăriilor din Grecia și un exportator major în Europa Centrală și de Est. Compania s-a listat pe bursa din Atena în 2000.

În 2016, AS a raportat vânzări de circa 25,8 milioane de euro și un profit net de 2,57 milioane de euro, cu 1 milion de euro mai mult decât în 2015.

În România, AS va concura cu conaționalul mai mare Jumbo, care are un plan agresiv de extindere pe piața românească, urmând să ajungă la 25 de magazine până în 2022, de la 8 în prezent.

Pe piața locală mai operează și grupul Noriel, controlat de fondul polonez de investiții Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
as company
asco
extindere
jucarii
jocuri
subsidiara