Avocatul Poporului: Am făcut recomandări în sensul plafonării prețului la unele alimente de bază și la medicamente. Azi, după șase luni, eu văd că prețurile alimentelor, inclusiv de bază, au cam crescut

Avocatul Poporului: Am făcut recomandări în sensul plafonării prețului la unele alimente de bază și la medicamente. Azi, după șase luni, eu văd că prețurile alimentelor, inclusiv de bază, au cam crescut
scris 16 sep 2020

Avocatul Poporului, Renate Weber, susține că a trimis încă de la începutul pandemiei către Guvern recomandări privind plafonarea prețurilor la unele alimente de bază și pentru unele medicamente, primind răspuns de la Secretariatul General al Guvernului conform căruia ideea este luată în calcul. "Azi, după șase luni, eu văd că prețurile alimentelor, inclusiv de bază, au cam crescut, nici pomeneală să fie plafonate”, afirmă Renate Weber.

"Ne-a interesat, pentru că ne imaginam că o să urmeze o perioadă economică dificilă, și am făcut recomandări în sensul plafonării prețului la unele alimente de bază și la medicamente. Am primit un răspuns de la Secretariatul General al Guvernului, ne-au spus că vor lua în considerare. Azi, după șase luni, eu văd că prețurile alimentelor, inclusiv de bază, au cam crescut, nici pomeneală să fie plafonate, deci le-au luat în calcul, dar au decis să nu”, a declarat Renate Weber, miercuri, într-o conferință de presă în care a prezentat bilanțul activității în ultimele șase luni.

Jumbo: Vânzări în scădere pe toate piețele la jumătatea anului, cu excepția României. Lansare întârziată la Craiova CITEȘTE ȘI Jumbo: Vânzări în scădere pe toate piețele la jumătatea anului, cu excepția României. Lansare întârziată la Craiova

Renate Weber a arătat că au fost și cazuri în care instituția pe care o reprezintă a înaintat autorităților statului adrese la care acestea nu au răspuns, însă acestea au reacționat în sensul rezolvării problemelor sesizate, scrie News.ro.

"Au fost situații, interesante de altfel, în care la unele din adresele noastre nu s-au primit răspunsuri de la ministere și totuși ministerele au făcut ceea ce noi, de fapt, le-am solicitat”, a afirmat Renate Weber.

Aceasta a dat ca exemplu includerea COVID-19 în lista afecțiunilor pentru care se plătește concediul medical sută la sută, ordinul Ministrului Sănătății privind externarea pacienților asimptomatici după 10 zile, ori cazuri legate de situația pacienților internați în unele spitale de psihiatrie.

"Nu am primit răspunsuri, dar câtă vreme ministerele au acționat așa cum era firesc, noi am fost mulțumiți de această situație”, a adăugat Avocatul Poporului.

viewscnt
Afla mai multe despre
avocatul poporului
alimente
renate weber