Bed Bath & Beyond a depus o cerere de protecție față de creditori potrivit legii falimentului

Bed Bath & Beyond a depus o cerere de protecție față de creditori potrivit legii falimentului
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2023

Compania americană Bed Bath & Beyond a depus o cerere de protecție față de creditori potrivit legii falimentului, după ce comerciantul de bunuri pentru casă nu a reușit să obțină fonduri pentru a rămâne pe linia de plutire și a început o vânzare de lichidare a activelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Retailerul de bunuri pentru casă, care a devenit popular în anii 1990 ca destinație de cumpărături pentru cuplurile care se pregătesc de nuntă și pentru nașterea unui copil, a observat o scădere a cererii în ultimii ani, deoarece strategia sa de a vinde mai multe produse sub marca magazinului a eșuat, scrie News.ro.

FOTO Primăria Sectorului 3 lansează un nou demers pentru a transforma fosta Hala Malaxa în centru comercial CITEȘTE ȘI FOTO Primăria Sectorului 3 lansează un nou demers pentru a transforma fosta Hala Malaxa în centru comercial

Măsurile de anul trecut de a abandona această strategie și de a aduce mai multe mărci naționale pe care cumpărătorii le recunosc nu au dat semne de funcționare, compania raportând o pierdere de aproximativ 393 de milioane de dolari, după ce vânzările au scăzut cu 33% pentru trimestrul încheiat pe 26 noiembrie.

Bed Bath & Beyond, din Union, New Jersey, a depus cerere de faliment într-un tribunal din districtul New Jersey, listând atât activele, cât și pasivele estimate în intervalul de 1 miliard de dolari și 10 miliarde de dolari, potrivit unui dosar al instanței.

Compania a declarat că a primit un angajament de finanțare de aproximativ 240 de milioane de dolari de la Sixth Street Specialty Lending, potrivit unui comunicat.

Deși retailerul a început o vânzare de lichidare, intenționează să folosească procedurile din cadrul legii falimentului, cunoscută sub numele de capitolul 11, pentru a desfășura un proces limitat de vânzare și marketing pentru unele sau toate activele sale, potrivit declarației.

Compania a adăugat că magazinele și site-urile sale 360 Bed Bath & Beyond și 120 buybuy BABY vor rămâne deschise și vor continua să deservească clienții, pe măsură ce vor începe măsurile de a închide magazinele sale de vânzare cu amănuntul.

În ianuarie, compania a provocat îndoieli cu privire la capacitatea sa de a-și continua activitatea, la doar câteva luni după ce a anunțat noi finanțări de peste 500 de milioane de dolari, precum și reduceri de locuri de muncă și închiderea a 150 de magazine.

În februarie, retailerul plănuise să strângă aproximativ 1 miliard de dolari prin oferirea de acțiuni preferențiale și garanții pentru a evita falimentul.

Compania a reușit să strângă 360 de milioane de dolari, ajutându-o să plătească împrumuturi și dobânzilor pentru obligațiuni senior.

TABEL A 5-a ieftinire semnificativă a carburanților în ultimele 6 zile. Prețul benzinei și cel al motorinei au coborât la un nivel nemaiîntâlnit de peste un an CITEȘTE ȘI TABEL A 5-a ieftinire semnificativă a carburanților în ultimele 6 zile. Prețul benzinei și cel al motorinei au coborât la un nivel nemaiîntâlnit de peste un an

Dar Bed Bath a reziliat operațiunea la sfârșitul lunii martie și a anunțat planuri de a vinde acțiunile sale în valoare de 300 de milioane de dolari, avertizând că ar putea fi nevoită să depună cerere de faliment dacă nu își poate asigura fondurile.

În februarie, conform unui dosar al instanței, operațiunile canadiane ale Bed Bath & Beyond au încetat. Divizia canadiană, care operează 54 de magazine Bed Bath & Beyond și 11 magazine buybuy BABY, este în insolvență, se arată în dosarul postat pe site-ul companiei de consultanță Alvarez & Marsal.

viewscnt
Afla mai multe despre
bed bath & beyond
faliment