Brazii de Crăciun așezați cu vârful în jos strârnesc controverse pe Twitter

Brazii de Crăciun așezați cu vârful în jos strârnesc controverse pe Twitter
scris 26 nov 2017

Site-urile unor cunoscuți retaileri din SUA comercializează, cu ocazia apropierii sărbătorilor de iarnă, brazi cu vârful în jos și, deși acești brazi nu sunt o noutate, anul acesta primesc o atenție deosebită în mediul online, în special pe Twitter. Brazii așezați invers au ajuns în centrul atenției și datorită unui cunoscut hotel din Londra.

Prețurile destul de mari la care se vând astfel de brazi au stârnit și ele curiozitatea utilizatorilor Twitter. Pe site-ul cunoscutului lanț american de magazine Target, un brad de 2,3 metri este la vânzare pentru aproape 1.000 de dolari. Există însă și modele mai ieftine pe piață, care pornesc de la circa 160 de dolari, potrivit Moneyish, site din grupul media Dow Jones.

"Am o mulțime de întrebări. De ce vinde Target un brad întors? Și de ce costă aproape 1.000 de dolari? Este cumva o glumă pentru fanii Starnger Things (serial TV SF, horror - n.red) pe care nu o înțeleg? Să îmi explice cineva.", scrie o utilizatoare Twitter.

Mulți retaileri cunoscuți din SUA, precum Home Depot, Walmart, Target sau Kohl’s, au la vânzare astfel de brazi. Potrivit informațiilor disponibile, și în anii anteriori au existat, în diferite magazine, brazi întorși, însă anul acesta internauții au acordat o atenție mai mare fenomenului.

De câteva zile, holul hotelului de 5 stele Claridge's, din Londra, este decordat cu un astfel de brad, realizat de designerul și directorul de creație al casei de modă Chanel, Karl Lagerfeld.

"Serios? Asta nu-i artă! Asta se întâmplă când împodobești bradul în stare de ebrietate", consideră o altă utilizatoare Twitter.

Există însă și utilizatori care apreciază acești brazi sau care fac o paralelă între brazii răsturnați și situația politică.

Potrivit The Spruce, site dedicat celor interesați de design interior și decorațiuni, brazii întorși au apărut încă din secolul 12 în casele creștinilor din unele țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv în Polonia, pentru a simboliza Sfânta Treime și răstignirea lui Iisus Hristos.

Un avantaj al brazilor întorși este acela că ocupă mai puțin spațiu. Totodată, brazii astfel așezați pot fi agățați de tavan, ceea ce reduce riscul de a fi dărâmați de copii sau animale de companie.

Brazii de Crăciun așezați cu vârful în jos strârnesc controverse pe Twitter

 

viewscnt
Afla mai multe despre
target
walmart
brad
craciun
sarbatori
invers
brad intors
varful in jos