Canada va interzice o serie de articole din plastic de unică folosință

Canada va interzice o serie de articole din plastic de unică folosință
scris 11 iun 2019

Canada va interzice mai multe articole din plastic de unică folosință - sticle, paie, pungi - începând din 2021, a anunțat luni prim-ministrul canadian Justin Trudeau.

"Sincer, în calitatea mea de tată, este greu să încerc să le explic acest lucru copiilor mei. Cum poți să explici balenele moarte care eșuează pe plajele din lumea întreagă, cu stomacuri pline cu pungi din plastic?", a declarat politicianul liberal în fața reprezentanților presei.

Retailerul suedez de mobilă Ikea instalează un nou CEO pentru afacerile din România CITEȘTE ȘI Retailerul suedez de mobilă Ikea instalează un nou CEO pentru afacerile din România

"Poluarea cu plastic este un flagel mondial. Ca părinți, ne ducem cu toții copiii la plajă și suntem nevoiți să căutăm zone de nisip care să nu fie pline cu plastic, sticle, polistiren și paie din plastic. Asta e o problemă, una de care trebuie să ne ocupăm", a adăugat Justin Trudeau.

Tipurile de produse din plastic vizate de interdicția anunțată de Canada vor fi alese în urma unor decizii bazate pe criterii științifice, a precizat Justin Trudeau. Inițiativa canadiană impune producătorilor de plastic să devină răspunzători pentru întregul ciclu de viață al produselor lor, scrie Agerpres.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
canada
plastic