Capitalizarea bursieră a Amazon.com a scăzut cu 250 de miliarde de dolari, de la un maxim atins în septembrie

Capitalizarea bursieră a Amazon.com a scăzut cu 250 de miliarde de dolari, de la un maxim atins în septembrie
scris 31 oct 2018

Capitalizarea bursieră a Amazon.com a scăzut cu 25%, respectiv cu 250 de miliarde de dolari, de la un maxim de 1.000 de miliarde de dolari atins în septembrie, din cauza temerilor investitorilor legate de un declin prelungit al pieței, încetinirea vânzărilor internaționale, intensificarea concurenței în Statele Unite și confuzia legată de modul în care compania obține venituri pe piața din SUA, relatează Bloomberg.

Cel mai mare retailer online din lume a fost un favorit al investitorilor, iar acțiunile Amazon și-au dublat valoarea în ultimii doi ani, pe fondul optimismului că Amazon va continua să își crească vânzările și profitabilitatea, scrie News.ro.

Entuziasmul legat de creșterea durabilă a Amazon a făcut ca directorul general al companiei, Jeff Bezos, să devină cel mai bogat om din lume, iar Amazon a doua companie americană care a atins o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari, chiar dacă pentru scurt timp.

Utopia continuă în Parlament: Guvernul este obligat prin lege să construiască Autostrada Unirii, de peste 300 kilometri, în 4 ani, plus un pod nou peste Prut CITEȘTE ȘI Utopia continuă în Parlament: Guvernul este obligat prin lege să construiască Autostrada Unirii, de peste 300 kilometri, în 4 ani, plus un pod nou peste Prut

În raportul trimestrial publicat săptămâna trecută, Amazon a estimat însă venituri și profit dezamăgitoare, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă. Șocul investitorilor s-a accentuat între timp, iar acțiunile s-au depreciat cu 25%, de la nivelul record de 2.039,51 dolari pe unitate.

La problemele Amazon se adaugă o taxă pentru afacerile în domeniul digital propusă în Europa și discuțiile legate de tarife, care ar putea descuraja cheltuielile de consum. Acești factori i-au determinat pe unii investitori să își marcheze profiturile din acțiunile companiei.

Nu  numai Amazon are probleme pe piața de capital. Indicele american S&P 500 se îndreaptă spre cea mai slabă performanță lunară de la începutul pieței ”taur”. Chiar și companiile care au raportat profituri foarte mari nu au beneficiat de încrederea investitorilor și multe companii de tehnologie au înregistrat o erodare considerabilă a capitalizării, în ultimele săptămâni. Acțiunile Facebook, de exemplu, s-au depreciat cu 35% de la un nivel record atind în iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
bursa