Carrefour raportează cea mai bună performanță de cel puțin două decenii

Carrefour raportează cea mai bună performanță de cel puțin două decenii
Profit.ro
Profit.ro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 oct 2020

Carrefour, cel mai mare retailer european, a raportat în trimestrul trei cel mai solid avans al vânzărilor, cel puțin din ultimele două decenii, datorită performanțelor mai bune de pe piețele sale cheie din Franța, Spania și Brazilia, transmite Reuters. În România, vânzările au stagnat, după o scădere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, grupul francez a anunțat că este în grafic cu realizarea planului de relansare pe cinci ani, anunțat în 2018, și destinat reducerii costurilor și dezvoltării ofertei online, pentru a contracara concurența din partea rivalilor online, cum ar fi Amazon. De asemenea, compania își extinde rețeaua de magazine de proximitate, pentru a-și reduce dependența de hipermarketuri, scrie Agerpres.

Coca-Cola European Partners oferă peste șase miliarde de dolari pentru achiziționarea companiei australiene Amatil CITEȘTE ȘI Coca-Cola European Partners oferă peste șase miliarde de dolari pentru achiziționarea companiei australiene Amatil

Vânzările grupului au urcat în perioada iulie-septembrie 2020 la 19,69 miliarde de euro (23,27 miliarde de dolari).

La magazinele deschise de peste un an, vânzările au urcat cu 8,4% în trimestrul trei, față de un avans de 6,3% în precedentele trei luni. A fost cea mai bună performanță a Carrefour de cel puțin două decenii.

Per ansamblu, Carrefour a continuat să beneficieze de cererea solidă de alimente în timpul pandemiei de coronavirus (Covid-19) și de reducerea prețurilor în Franța.

Vânzările la hipermarketurile franceze ale Carrefour au urcat cu 2,5% în trimestrul trei, față de un declin de 3,6% în precedentele trei luni.

În Brazilia, a doua mare piață a Carrefour după Franța, vânzările au crescut cu 26% în trimestrul trei, față de un avans de 14,9% în precedentele trei luni.

Vânzările Carrefour în România au stagnat în perioada iulie-septembrie, după o scădere în trimestrul precedent, întârzierea revenirii fiind pusă de grupul francez pe seama restricțiilor de călătorie, care au limitat întoarcerea în țară a expaților pe timpul verii.

Grupul francez a raportat vânzări de 570 milioane de euro (TVA inclus) pe piața românească în trimestrul al treilea. Ajustat în funcție de impactul variației prețurilor la carburanți și efectele de calendar, vânzările au stagnat comparativ cu anul perioada similară din 2019 (la magazinele deschise de peste 1 an).

În termeni nominali, vânzările au fost în creștere ușoară, avansând cu 1,5% față de iulie-septembrie 2019.

La nouă luni, vânzările Carrefour în România au avut o creștere de 2,3% în termeni comparabili (date ajustate, magazine mai vechi de 1 an), la 1,67 miliarde de euro.

În România, rețeaua Carrefour cuprinde 361 de magazine.

În trimestru al doilea, vânzările Carrefour în România avuseseră un declin de 2,2%.

Scăderea din trimestrul anterior a avut loc în condițiile în care retailerul francez, cu o prezență ridicată în marile centre comerciale din țară, a fost afectat de restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
vanzari