China a răspuns în scris solicitărilor SUA pentru reforme în domeniul comerțului

China a răspuns în scris solicitărilor SUA pentru reforme în domeniul comerțului
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2018

China a trimis un răspuns în scris solicitărilor Statelor Unite pentru reforme ample în domeniul comerțului, au declarat miercuri trei surse guvernamentale americane, acțiune care poate duce la organizarea de negocieri pentru oprirea războiului comercial dintre cele mai mari economii din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele american Donald Trump a impus tarife pentru bunuri chinezești în valoare de 250 de miliarde de dolari, pentru a obliga Beijingul să ofere concesii care să modifice termenii relațiilor comerciale dintre cele două țări. China a răspuns cu tarife aplicate unor produse americane, scrie News.ro.

Tusk anunță un summit extraordinar UE duminică, la 25 noiembrie, în vederea semnării proiectului acordului Brexitului CITEȘTE ȘI Tusk anunță un summit extraordinar UE duminică, la 25 noiembrie, în vederea semnării proiectului acordului Brexitului

Trump ar urma să se întâlnească cu președintele Chinei, Xi Jinping, pe marginea summitului G20 care va avea loc în Argentina la sfârșitul lunii noiembrie și începutul lui decembrie.

Sursele americane nu au oferit detalii legate de conținutul răspunsului Chinei și nu este clar dacă acesta oferă concesii care să satisfacă cererile președintelui Donald Trump.

O echipă americană condusă de subsecretarul Trezoreriei SUA, David Malpass, a discutat marți, într-o videoconferință, despre problemele comerciale cu o echipă chineză, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Trezoreriei.

Statele Unite au afirmat anterior că nu vor începe negocieri oficiale referitoare la comerț înainte de a vedea propuneri concrete din partea Chinei pentru rezolvarea problemelor.

În plus, tarifele aplicate de SUA pentru bunuri chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari vor crește la 1 ianuarie la 25%, de la 10% în prezent. Trump a mai avertizat că va impune tarife pentru restul importurilor din China, în valoare de 267 de miliarde de dolari, dacă Beijingul nu va răspunde solicitărilor americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
sua
comert