China: Tarifele pregătite de Trump pun OMC într-un pericol fără precedent

China: Tarifele pregătite de Trump pun OMC într-un pericol fără precedent
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2018

Acțiunile administrației Trump pun Organizația Mondială a Comerțului (OMC) într-un pericol fără precedent, a avertizat miercuri China, care s-a angajat să răspundă propunerilor Statelor Unite de a impune tarife suplimentare pentru o listă de importuri de produse chinezști de înaltă tehnologie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentantul Chinei la OMC, Zhang Xiangchen, a afirmat, într-un comunicat publicat miercuri, că propunerea Reprezentantului pentru Comerț al SUA pentru recuperarea pierderilor provocate de abuzul de proprietate intelectuală al Beijingului prin impunerea de tarife pentru produse chinezești în valoare de circa 50 de miliarde de dolari ”este o încălcare intenționată și grosolană a principiilor fundamentale ale OMC de nediscriminare și de aplicare a celor mai favorabile tarife”, scrie News.ro.

Statele Unite au identificat marți 1.300 de produse chinezești despre care biroul Reprezentantului pentru Comerț al SUA afirmă că beneficiază incorect de politicile guvernului chinez, inclusiv de planul Made in China 2025, care vizează controlul asupra unor tehnologii strategice majore.

CONFIRMARE Banca Transilvania a finalizat achiziția Bancpost, tranzacție în valoare de 178,67 de milioane de euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Banca Transilvania a finalizat achiziția Bancpost, tranzacție în valoare de 178,67 de milioane de euro

Ministerul chinez al Comerțului a anunțat miercuri că va face imediat contestație la OMC  și că este ”pregătit să ia contramăsuri împotriva produselor americane, de aceeași intensitate și amploare”.

Prin țintirea unor sectoare pe care Beijingul încearcă în mod deschis să le promoveze, Statele Unite semnalează că obiectivul lor strategic în acest conflict este de a împiedica China să devină lider global în domeniul tehnologiei.

Tarifele americane ar putea avea totuși un impact economic minor, majorând taxele vamale cu 12,5 miliarde de dolari pentru importuri din China care anul trecut au valorat de 306 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
trump
taxe