Chinezii de la Haier Tech - explozie a afacerilor în România, cu intrare pe plus. Pregătește o extindere puternică

Chinezii de la Haier Tech - explozie a afacerilor în România, cu intrare pe plus. Pregătește o extindere puternică
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 15 iun 2023

Haier Tech România, parte a grupului chinez Haier Group, a consemnat în anul 2022 o cifră de afaceri de 564,5 milioane de lei, de la 34,2 milioane de lei în anul precedent. Compania a intrat pe plus, cu un profit net de aproape 580.000 lei, de la un minus de 58,6 milioane de lei în 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a angajat anul trecut peste 500 de persoane, numărul mediul al acestora ajungând la 975 persoane, de la 421 în 2021.

Aul trecut, Haier Tech România a fost capitalizată cu 149,82 milioane de lei, la 339,21 milioane de lei, aproape 99% din sumă reprezentând o parte din creanța pe care Candy Hoover Group o are împotriva societății. Operațiunea a urmărit creșterea stabilității financiare, îmbunătățirea poziției financiare nete și reechilibrarea raportului dintre datorii și capital al companiei.

EXCLUSIV Fostul bancher de top Dominic Bruynseels și-a vândut magazinele din Oradea, închiriate de Mega Image, familiei Iepure și medicilor Cristian Pop și Daniel Angelescu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul bancher de top Dominic Bruynseels și-a vândut magazinele din Oradea, închiriate de Mega Image, familiei Iepure și medicilor Cristian Pop și Daniel Angelescu

Cum a anunțat Profit.ro, Haier Group pregătește o extindere puternică în România și Turcia, urmând să investească în aceste țări aproape 200 de milioane de euro. Detalii AICI.

Compania este controlată de Candy Hoover Group SRL - 99% și Candy SpA - 1%.

În decembrie 2021, Profit.ro a anunțat că Haier Tech România a început producția în prima sa fabrică de frigidere din Uniunea Europeană.

Investiția depășește 70 de milioane de euro.

Fabrica are 63.000 de metri pătrați desfășurați pe o suprafață de 130.000 de metri pătrați, situat în Parcul Industrial Allianso din Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Haier Tech va avea o capacitate de producție de peste 1 milion de frigidere pe an, pentru a deservi atât piața locală, cât și cea internațională, reprezentând astfel cel mai mare centru de refrigerare pentru export în Europa al Haier.  

La nivelul anului 2021, compania a raportat un business de 34,15 milioane de lei și o pierdere de 58,55 milioane de lei.

Haier Europa face parte din Haier Smart Home.

Listat la Bursa de Valori din Shanghai (SHA: 600690) din 1993, Haier Smart Home este prezent pe toate cele 5 continente cu 25 de parcuri industriale, 10 centre de cercetare și dezvoltare și aproximativ 100.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
haier
frigidere
afaceri
profit