Metro, primul retailer intrat în România, vinde divizia de hipermarketuri Real

Metro, primul retailer intrat în România, vinde divizia de hipermarketuri Real
scris 14 sep 2018

Metro a lansat procedurile de vânzare a lanțului de hipermarketuri Real, retailerul german urmând să se concentreze exclusiv pe activitățile de vânzare cu ridicata.

În 2012, grupul german a vândut 20 din cele 24 de magazine Real din România către retailerul francez Auchan, într-o tranzacție de 1,1 miliarde euro, care a inclus și unitățile din Ucraina, Polonia și Rusia. Ultimele patru hipermarketuri Real de pe piața locală au fost vândute la începutul anului trecut, către compania Terazone Enterprises Limited, înregistrată în Cipru.

În prezent, rețeaua Real cuprinde 282 de hipermarketuri în Germania, având circa 34.000 de angajați.

Pepco continuă extinderea în România CITEȘTE ȘI Pepco continuă extinderea în România

Metro a mai încercat în trecut să vândă divizia Real, care înregistrează pierderi, însă fără succes.

Grupul german, primul retailer care a intrat în România după Revoluție, în 1996, și-ar putea schimba la rândul său proprietarii.

Recent, grupul german de investiții Haniel, cel mai mare acționar al grupului, cu o participație de 22,5%, a ajuns la un acord privind vânzarea unui pachet de 7,3% din acțiunile Metro către vehiculul de investiții EP Global Commerce (EPGC), controlat de miliardarul ceh Daniel Kretinsky și de investitorul slovac Patrik Tkac. EPGC are opțiunea să achiziționeze și restul acțiunilor la o dată ulterioară.

Divizia de electronice Ceconomy, care s-a desprins din grup în 2017, a anunțat, de asemenea, că poartă discuții cu cei doi investitori referitoare la vânzarea participației de 10% deținute la Metro.

Tranzacțiile ar majora deținerea EPGC la Metro peste pragul de 30% necesar pentru lansarea procedurii de preluare integrală a grupului, notează Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
metro
real
hipermarketuri
vanzare