Coca-Cola HBC și-a îmbunătățit estimările de profit pentru anul 2023

Coca-Cola HBC și-a îmbunătățit estimările de profit pentru anul 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2023

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, și-a îmbunătățit estimările de profit pentru anul 2023, grație vânzărilor robuste și majorărilor de prețuri din prima jumătate a anului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În prezent, compania care activează și pe piața din România se așteaptă la o creștere organică a profitului operațional cuprinsă între 9% și 12% pentru anul care se va încheia la 31 decembrie, în creștere față de estimările anterioare care mizau pe o creștere de maximum 3%, scrie Agerpres.

Prețul roșiilor a explodat în India CITEȘTE ȘI Prețul roșiilor a explodat în India

Coca-Cola HBC a precizat că această îmbunătățire vine după rezultate peste așteptări în primele șase luni ale anului, care s-au finalizat cu performanțe foarte bune în luna iunie.

Luna trecută, Coca-Cola HBC a anunțat că va cumpăra marca de votcă Finlandia pentru 220 milioane de dolari, tranzacție care face parte din strategia de extindere a afacerile cu băuturi spirtoase premium. Achiziția va fi realizată prin intermediul subsidiarei CC Beverages Holdings II BV iar finalizarea este așteptată pentru a doua jumătate a acestui an.

Coca-Cola HBC este o companie listată la Londra, la care gigantul Coca-Cola deține o participație de aproximativ 21%.

Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari și deține trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul țării, localizate în Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii.

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola hbc
profit