Comerțul en gros a crescut în ianuarie cu 6,7%

Comerțul en gros a crescut în ianuarie cu 6,7%
scris 18 mar 2019

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut în ianuarie cu 6,7%, serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, arată datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

În decembrie 2018, față de decembrie 2017, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creștere cu 8,1%, scrie News.ro.

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna ianuarie 2018, în termeni nominali, a înregistrat o creștere cu 6,7%.

5 to go a deschis în Centrul Vechi cea mai mare cafenea a grupului CITEȘTE ȘI 5 to go a deschis în Centrul Vechi cea mai mare cafenea a grupului

Avansul a venit ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+13,8%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+13,4%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+8,8%), comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+7,3%), comerțului cu ridicata nespecializat (+4,7%), activităților de intermediere în comerțul cu ridicata (+2,1%) și comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+0,6%).

Totodată, comerțul cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri a scăzut cu 7% în ianuarie, față de aceeași a anului trecut.

În 2018, față de 2017, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în termeni nominali, a înregistrat o creștere de 9%.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete. Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

viewscnt
Afla mai multe despre
en gros
ins