Compania care administrează restaurantele Pizza Hut, KFC și Taco Bell anunță schimbări în conducerea societății

Compania care administrează restaurantele Pizza Hut, KFC și Taco Bell anunță schimbări în conducerea societății
scris 7 oct 2018

Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), care reunește sub umbrela sa companiile care dețin brandurile KFC, Pizza Hut și Taco Bell, a anunțat schimbări în conducerea societății, numirea unui administrator și a unui director financiar, ambii cu mandate provizorii.

Astfel, Consiliul de Administrație l-a numit provizoriu pe Lucian Hoanca în calitate de administrator al societății, membru ne-executiv în board, începând cu data de 25 octombrie, până la data la care Adunarea Generală a Acționarilor va alege un membru în CA, potrivit News.ro. Konstantinos Mitzalis a renunțat la mandatul de membru independent în cadrul Consiliului de Administrație, începând cu 16 noiembrie.

În plus, Daniel Paliță a fost numit provizoriu în funcția de director financiar al societății, începând cu 4 octombrie, în contextul renunțării lui Stylianos Bairaktaris la mandatul de membru în cadrul Consiliului de Administrație de la 25 octombrie, cât și la mandatul de director executiv financiar începând cu data de 3 octombrie.

Grecul Stylianos Bairaktaris, fostul CEO al Alpha Finance Romania, renunță surprinzător, după doar 10 luni, la postul de director financiar al grupului Sphera Franchise CITEȘTE ȘI Grecul Stylianos Bairaktaris, fostul CEO al Alpha Finance Romania, renunță surprinzător, după doar 10 luni, la postul de director financiar al grupului Sphera Franchise

”În acest sens, Consiliul de Administrație al Sphera Franchise Group a decis numirea provizorie a lui Răzvan Lefter în calitate de administrator independent al societății, membru în CA, începând cu data de 16 noiembrie, până la data la care Adunarea Generală a Acționarilor va alege un membru în board.

Sphera Franchise Group are o capitalizare de 938,9 milioane lei.

Compania a înregistrat vânzări de 350 milioane lei în primul semestru al anului, mai mari cu 44,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce profitul perioadei s-a redus cu 31% la 18,75 milioane lei, de la 27,2 milioane lei.

Restaurantele KFC reprezintă mai mult de 77% din vânzările grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
pizza hut
kfc
taco bell
sphera franchise