Consiliul Concurenței analizează preluarea PC Garage de către eMAG

Consiliul Concurenței analizează preluarea PC Garage de către eMAG
scris 27 apr 2016

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care care Dante Internațional, proprietarul eMAG, vrea să preia magazinul online concurent PC Garage, a anunțat autoritatea de concurență.

Consiliul Concurenței invită părțile terțe interesate să prezinte eventuale observații sau puncte de vedere în legătură cu operațiunea de concentrare economică notificată.

PC Garage, fondat în 2005 de Gabriel Vasile și preluat în 2009 de Marius Ghenea, este unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din România, cu peste 40.000 produse active, reprezentând un reper pentru toți pasionații de produse gaming și IT.

Marius Ghenea a vândut PC Garage grupului eMAG CITEȘTE ȘI Marius Ghenea a vândut PC Garage grupului eMAG

Magazinul online a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 165 de milioane de lei (37 milioane euro), în creștere cu aproximativ 30% comparativ cu anul precedent, cele mai mari vânzări fiind înregistrate în ultimele trei luni ale anului, când sunt sărbătorile de iarnă și Black Friday.

Înființat în 2001 de antreprenori români, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România, cu prezență în Bulgaria, Ungaria și Polonia.

Dante International, operatorul eMAG.ro, a consemnat afaceri de 1,24 miliarde de lei în 2014, în creștere cu 50% față de anul precedent, și o pierdere netă de 58,3 milioane de lei, în urcare de la 6,9 milioane de lei în 2013. Recent, Iulian Stanciu estima că în 2017 vânzările generate de toate cele patru țări, inclusiv Marketplace, vor atinge pragul de un miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
emag
pc garage