Consiliul Concurenței dă undă verde preluării La Fântâna și a grupului LaF de către fondul de investiții Oresa

Consiliul Concurenței dă undă verde preluării La Fântâna și a grupului LaF de către fondul de investiții Oresa
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 4 iul 2016

Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea de concentrare economică realizată prin preluarea La Fântâna SA și Grupului LaF de către fondul de investiții Oresa Ventures (Cyprus) Limited.

Urmărește-ne și pe Google News

Oresa este un fond de investiții ce face parte din grupul suedez de firme Celox, iar La Fântâna SA și Grupul LaF au ca obiect principal de activitate îmbutelierea și comercializarea apei de izvor și apei de masă.

Autoritatea de concurență a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. Ca urmare a analizei, Consiliul a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care fondul de investiții Enterprise Investors a cumpărat Noriel CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care fondul de investiții Enterprise Investors a cumpărat Noriel

Recent, fondul suedez de investiții Oresa și fondatorul La Fântâna, Cristian Amza, au anunțat finalizarea achiziției La Fântâna, prin cumpărarea integrală a pachetului de acțiuni deținut de polonezii de la Innova Capital, Oresa urmând să dețină 83% din totalul acțiunilor companiei, iar Cristian Amza să aibă un pachet de 17%.

Acest acord marchează și întoarcerea suedezilor de la Oresa în structura acționariatului La Fântâna, la zece ani după ce au vândut-o către Innova Capital.

În 2015, grupul La Fântâna a înregistrat venituri consolidate de peste 42 milioane de euro și a furnizat servicii pentru peste 50.000 de clienți. Grupul condus de Cristian Amza are, în prezent, servicii integrate cu acoperire națională pe piețele din România și Serbia, acoperind întregul lanț, de la captarea apei la facilități de producție și îmbuteliere, până la distribuția de apă și cafea prin rețeaua proprie și logistică pentru livrarea la locul dorit de client.

viewscnt
Afla mai multe despre
la fantana
cristian amza
fondul de investitii oresa
consiliul concurentei