Constatare: În România sunt aruncate zilnic 6.000 de tone de alimente

Constatare: În România sunt aruncate zilnic 6.000 de tone de alimente
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2019

6.000 de tone de alimente se aruncă zilnic, în România, a declarat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Aruncăm 6.000 de tone de alimente zilnic, în România, 2,2 milioane de tone pe an. Este foarte mult, deși, repet, în UE suntem pe un loc destul de onorabil față de alte țări care aruncă și mai mult", a afirmat marți Borbely, la conferința internațională "Împreună combatem risipa alimentară", organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, în parteneriat cu Asociația Sărbătoarea Gustului, scrie Agerpres.

Schimbare în managementul LifeBox și noi planuri CITEȘTE ȘI Schimbare în managementul LifeBox și noi planuri

Potrivit acestuia, peste 50% din deșeurile alimentare sunt din gospodării.

"53% (din deșeurile alimentare n.r) sunt din gospodării (...) Înseamnă că e vorba de noi, de cetățeni, e vorba de cum ne gospodărim (...). S-au făcut studii, foarte mulți și-ar dori să poată colecta deșeuri alimentare, le-ar putea valorifica, dar trebuie să existe un sistem pus la punct, se degradează mâncarea, o estimare greșită a cantității când mergem și cumpărăm alimente, cumpărături în exces, deci 11,9% se aruncă din mâncarea cumpărată, în Europa media este dublă, deci stăm puțin mai bine, dar încă avem foarte multe de făcut", a afirmat Borbely.

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
risipa
laszlo borbely