cora, cumpărată de Carrefour, dezactivează un serviciu. Mesaj către clienți

cora, cumpărată de Carrefour, dezactivează un serviciu. Mesaj către clienți
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2024

Clienții hipermarketurilor cora din România, preluate de Carrefour, au fost anunțați că nu vor mai putea lansa comenzi pe  pe platforma retailerului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Ne-am alăturat echipei Carrefour, astfel că, din 17 aprilie 2024, nu veți mai putea lansa comenzi pe platforma www.cora.ro. Va asigurăm însă că toate comenzile plasate anterior închiderii website-ului vor fi onorate conform Termenilor și condițiilor cora.ro.
De asemenea, începând cu 17 aprilie 2024, conturile cora.ro vor fi dezactivate, ceea ce va însemna că nu vor mai putea fi utilizate.

De acum înainte, veți avea parte de experiențe la cumpărături în magazinele Carrefour sau pe carrefour.ro și veți beneficia de toate avantajele programului Act for Good, din aplicația Carrefour", a transmis cora.

FOTO Premieră - Auchan aduce pe piața din România primul magazin complet automatizat CITEȘTE ȘI FOTO Premieră - Auchan aduce pe piața din România primul magazin complet automatizat

Astăzi, Profit.ro a anunțat că retailerul fracez Carrefour va închide definitiv aproape jumătate din magazinele de proximitate preluate recent, în România, de la cora.

"Într-o piață dinamică precum cea a retailului, încercăm să ne adaptăm rapid nevoilor în continuă schimbare ale clienților noștri. Tocmai de aceea, un plan de expansiune solid impune o analiză riguroasă a actualei rețele de magazine și, câteodată, trebuie să luăm decizia de a renunța la magazinele ineficiente sau să schimbăm locația, pentru a putea explora noi opțiuni, mai potrivite cerințelor de astăzi. Scopul nostru final este de a le oferi clienților o experiență optimă atunci când aleg să facă cumpărături în Carrefour.

În acest sens, după o analiză riguroasă, cele patru magazine cora Urban, respectiv cora Urban Moșilor (Calea Moșilor 284), cora Urban Ștefan cel Mare (Șoseaua Ștefan cel Mare 58), cora Urban Rebreanu (str. Liviu Rebreanu 13) și cora Urban Giurgiului (Șoseaua Giurgiului 127), vor fi închise permanent. Echipa va rămâne în cadrul companiei și va fi relocată către alte magazine din rețeaua noastră, ulterior închiderii și fără întreruperi de activitate", au transmis pentru Profit.ro reprezentanții Carrefour.

În ianuarie, hipermarketurile și magazinele de proximitate cora, recent achiziționate de retailerul francez Carrefour, au intrat într-un proces, treptat, de rebranding, care urmează să fie finalizat la sfârșitul anului. Anterior a fost anunțat că, în acest interval, cele 10 hipermarketuri achiziționate de la cora vor rămâne deschise, pe cât posibil, pe parcursul procesului, iar cele 9 magazine de proximitate vor fi închise o perioadă scurtă.

Carrefour a obținut aprobarea Consiliului Concurenței pentru preluarea hipermarketurilor Cora, tranzacția fiind finalizată.

CONFIRMARE Hornbach deschide în România un hub IT pentru toate cele 9 țări CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Hornbach deschide în România un hub IT pentru toate cele 9 țări

Acum, grupul austriac Supernova, care are în proprietate mai multe hipermarketuri operate anterior de cora, a început modernizarea centrului comercial din Pitești, urmând să continue să modernizeze infrastructura și la celelalte centre comerciale Supernova din România, unde Carrefour preia fostele hipermarketuri Cora - din București (Pantelimon, Lujerului, Alexandriei), Constanța, Bacău și Drobeta Turnu Severin.

Cum a anunțat anterior Profit.ro, șase dintre hipermarketurile în care funcționează Cora au fost cumpărate în 2021 de grupul Supernova, într-o tranzacție imobiliară de tip sale & lease back (vânzare & închiriere), care a prevăzut achiziționarea dreptului de proprietate asupra „pereților” centrelor comerciale în cadrul cărora operează hipermaketurile Cora în sistem de chiriaș-ancoră.

Burger King continuă expansiunea în România CITEȘTE ȘI Burger King continuă expansiunea în România

Atunci s-au vândut unitățile Cora Alexandriei, Cora Lujerului și Cora Pantelimon din București, Cora Bacău, Cora Brătianu din Constanța și Cora Drobeta Turnu Severin, precum și galeriile comerciale adiacente.

În 2022, Supernova a anunțat că investește până la 40 de milioane de euro în modernizarea centrelor comerciale Cora cumpărate și că va finaliza lucrările până la sfârșitul anului 2023. În primăvara anului trecut, Frank Albert, proprietarul grupului austriac, a transmis pentru Profit.ro Supernova este încă în proces de modernizare a acestora la un cost ce va depăși 50 de milioane de euro.

cora, cumpărată de Carrefour, dezactivează un serviciu. Mesaj către clienți

În paralel, echipa Carrefour România crește cu peste 2.000 de angajați, care au asigurat activitatea Cora în România.

EXCLUSIV Mitiska REIM, aproape de vânzarea celor 24 de parcuri de retail deținute în România. Tranzacția poate deveni cea mai mare semnată vreodată pe această nișă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mitiska REIM, aproape de vânzarea celor 24 de parcuri de retail deținute în România. Tranzacția poate deveni cea mai mare semnată vreodată pe această nișă

Tranzacția presupune creșterea portofoliului Carrefour la peste 430 de magazine în țară la momentul semnării

cora, cumpărată de Carrefour, dezactivează un serviciu. Mesaj către clienți

Retailerul francez a semnat, în aprilie, preluarea activităților Cora din România de la grupul belgian Louiz Delhaize, incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine de proximitate Cora Urban, precum și aproximativ 2.400 de angajați.

cora, cumpărată de Carrefour, dezactivează un serviciu. Mesaj către clienți

cora, cumpărată de Carrefour, dezactivează un serviciu. Mesaj către clienți

FOTO Jumbo deschide astăzi magazinul 17 din România CITEȘTE ȘI FOTO Jumbo deschide astăzi magazinul 17 din România

Consiliul Concurenței a preluat, în august, atribuțiile de analiză a tranzacției de la Comisia Europeană.

Carrefour operează o rețea de circa 12.000 de magazine în Europa, din care aproape jumătate în Franța, fiind cel mai mare retailer din sectorul alimentar de pe continent și al doilea din lume, cu 14.719 de magazine în total la finele lunii septembrie.

În România, grupul francez deține 413 magazine, din care 44 hipermarketuri, 190 supermarketuri și 151 de magazine de proximitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
cora
aplicatie