Retailerul de lux Hermes, dat în judecată pentru că și-ar vinde gențile Birkin doar unor clienți

Retailerul de lux Hermes, dat în judecată pentru că și-ar vinde gențile Birkin doar unor clienți
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2024

Grupul francez Hermes, producătorul genților Birkin, care se comercializează la un preț de peste 10.000 de dolari bucata, este vizat de un nou proces, intentat în SUA, în care este acuzat că vinde gențile Birkin, foarte căutate în întreaga lume, doar clienților cu un istoric respectabil de achiziții, scrie Associated Press.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acțiunea depusă în instanță săptămâna aceasta în SUA susține că Hermes încalcă legea antitrust, obligându-i pe clienți să cumpere alte bunuri în magazin, înainte de a li se acorda privilegiul de a cumpăra o geantă Birkin, arată Hotnews.

FOTO Premieră - Auchan aduce pe piața din România primul magazin complet automatizat CITEȘTE ȘI FOTO Premieră - Auchan aduce pe piața din România primul magazin complet automatizat

Gențile Birkin, care sunt confecționate manual de artizani din Franța, pot costa zeci de mii de dolari - sau sute de mii de dolari pe piața second-hand.

Vedete precum Jennifer Lopez, Kim Kardashian sau Cardi B au fost văzute cu astfel de genți.

Gențile pot fi cumpărate doar într-un magazin Hermes, nu și de pe site. Plângerea depusă în instanță în San Francisco susține însă că un client obișnuit nu poate intra pur și simplu într-un magazin Hermes, pentru a cumpăra o astfel de geantă.

Gențile le sunt arătate doar clienților „care merită”, într-o cameră privată.

12 restaurante Pizza Hut din România, închise CITEȘTE ȘI 12 restaurante Pizza Hut din România, închise

Asociații de vânzări ai Hermes au sarcina de a alege clienții care sunt calificați pentru a cumpăra gențile, potrivit plângerii.

„Acești asociați de vânzări sunt îndrumați de către pârâți să ofere genți Birkin doar consumatorilor care au un istoric de cumpărare a altor produse, cum ar fi pantofii, eșarfele, curelele, bijuteriile și produsele pentru casă”, mai spune plângerea.

În timp ce asociații de vânzări nu primesc un comision pentru vânzarea de genți Birkin, susține procesul, ei sunt instruiți să folosească gențile ca o modalitate de a constrânge clienții să cumpere alte produse, pentru care primesc un comision de 3%.

INFOGRAFICE 2Performant cheamă investitorii la AGA pentru \ CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE 2Performant cheamă investitorii la AGA pentru "a schimba jocul în e-commerce": Ne propunem să devenim unul dintre următorii Unicorni made in Romania

Procesul intentat urmărește obținerea statutului de acțiune colectivă pentru toți rezidenții din SUA care, în ultimii patru ani, au cumpărat sau li s-a cerut să cumpere produse suplimentare pentru a cumpăra o geantă Birkin.

Reclamanții solicită despăgubiri bănești și o hotărâre judecătorească care să interzică strategiile de vânzare atribuite Hermes.

viewscnt
Afla mai multe despre
hermes
pret