Cu o creștere de 55%, sectorul de băuturi este cel mai dinamic utilizator de paleți închiriați. Producătorii de bere dublează comenzile în acest an, pentru Campionatul Mondial de Fotbal

Cu o creștere de 55%, sectorul de băuturi este cel mai dinamic utilizator de paleți închiriați. Producătorii de bere dublează comenzile în acest an, pentru Campionatul Mondial de Fotbal
scris 3 mai 2018

Sectorul de băuturi este cel mai activ în închirierea de paleți reutilizabili pentru distribuția internă și export, cu 55% creștere în perioada 31 martie 2017 – 31 martie 2018.

Companiile din industria de băuturi au accelerat trecerea la logistica circulară, bazată pe colaborare, înregistrând peste 1 milion de fluxuri de paleți (circa un sfert din volumul anual de paleți CHEP emiși pentru piața românească), arată o analiză a CHEP, subsidiara liderului mondial în servicii de reutilizare prin închiriere a paleților și containerelor și parte a grupului Brambles, asupra industriei de supply chain, care indică tendințele și schimbările de strategie logistică în sectoarele producătoare de bunuri de larg consum (FMCG).

Pe următoarele locuri în topul celor mai active sectoare românești care au adoptat modelul circular în distribuția mărfurilor pentru piața internă și de export se află sectoarele de ulei vegetal, produse de curățenie și igienă personală, morărit și panificație.

STUDIU 4 din 10 români nu sunt mulțumiți de calitatea serviciilor oferite de companiile din România CITEȘTE ȘI STUDIU 4 din 10 români nu sunt mulțumiți de calitatea serviciilor oferite de companiile din România

“Pentru 2018, anticipăm o dublare a comenzilor de paleți în sectorul de băuturi, pe fondul volumelor contractate de cinci dintre principalii șapte producători de bere din România, pentru a-și asigura disponibilitatea și predictibilitatea livrărilor în vârf de sezon, marcat anul acesta și de Campionatul Mondial de Fotbal. Ne așteptăm să vedem și în continuare modificări de strategie logistică pe segmentul de bere,” spune directorul CHEP România.

CHEP a emis spre închiriere 4 milioane de fluxuri de paleți în cele 12 luni încheiate la 31 martie, ceea ce reprezintă peste 20% din volumele rulate în comerțul modern. 

viewscnt
Afla mai multe despre
chep
paleti
bauturi