Operatorul McDonald’s în România bifează un nou record. Piața locală este fruntașă în afacerile companiei

Operatorul McDonald’s în România bifează un nou record. Piața locală este fruntașă în afacerile companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2018

Compania malteză Premier Capital plc, operatorul McDonald's în 6 țări europene, inclusiv România, a înregistrat o creștere de 14,5% a cifrei de afaceri, ajungând la 263 milioane de euro pentru anul 2017. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În 2017, grupul a înregistrat un profit operațional de 23,4 milioane de euro. După contabilizarea veniturilor din investiții și a cheltuielilor financiare, grupul a înregistrat un profit înainte de taxe de 20 de milioane de euro, în creștere de la 16,5 milioane euro în anul precedent. Activele nete pentru 2017 s-au ridicat la 47,6 milioane euro.

Compania are 7.500 de angajați în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România și a servit anul trecut 112 milioane de clienți, cu șapte milioane mai mult decât în 2016, stabilind un nou record pentru grup.

STUDIU 4 din 10 români nu sunt mulțumiți de calitatea serviciilor oferite de companiile din România CITEȘTE ȘI STUDIU 4 din 10 români nu sunt mulțumiți de calitatea serviciilor oferite de companiile din România

Fiecare țară din grup a înregistrat o creștere de două cifre, Grecia înregistrând cel mai mare avans în raport cu 2016 cu 16%, urmată de România (15,7%), Lituania (14,8%), Estonia (12,2%), Letonia (10,4%) și Malta (10,3% ).

Premier Capital a deschis șapte noi restaurante anul trecut: patru în România, două în Lituania și unul în Grecia. Alte cinci restaurante din România au fost remodelate.

În țările Baltice, în Malta și în România, brandul McDonald's este lider de piață în sectorul restaurantelor cu servire rapidă. 

Mai mult de 10 restaurante noi urmează să fie inaugurate în cele șase piețe în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald's
premier capital